Citat:
În prealabil postat de jenica
Cand nu ai copii este greu sa realizezi ce inseamna sa fii parinte. Ii iubesti, ii adori dar Nu stii ce inseamna sa stai noaptea langa capul patului sa speri intr-o minune care sa ii scada febra, sa iti tremure inima de emotie cand are de dat un examen, sa te ridici din "patul mortii" cand copilul tau te priveste cu ochisorii lui mari si inocenti si iti spune: lasa mama merg eu sa manac tu nu poti sa te ridici. Acest sentiment matern se naste odata cu sarcina. E usor sa spui eu nu imi voi bate copilul, eu il voi educa din vorba dar cand esti pus in fata faptului implinit...reactionezi de multe ori intr-un mod neasteptat. Sunt cazuri si cazuri, dar aici nu vorbim despre acei parinti iresponsabili, care isi leaga copii cu lantul de piciorul patului, nici de acei parinti care le dau "luna de pe cer" fara sa se intrebe daca le mai trebuie si altceva in afara de bani.. Spunea parintele meu duhovnic nepoatei mele de 16 ani ( care si-a inceput viata sexuala:angry:) ei bine dar stii ca sexul inseamna de cele mai multe ori Maternitate???
E greu, sa educi un copil, de aceea cred ca cel mai bun mod de a "educa" este insasi exemplul vietii tale. Revin la vorba pr Porfirie: Sfintiti-va voi si vor deveni si ei sfinti.
jenica
|
Frumos si adevarat ai spus...Inainte de a ma casatori, eu am contribuit foarte apropiat la cresterea nepotelului meu pe care l-am si botezat. A fost inca de la inceput, parte din sufletul meu. Eram indignata de faptul ca parintii il mai cafteau asa usurel cateodata, pe mine ma asculta intotdeauna neconditionat si nici nu am ridicat tonul la el. Acum, fiind mamica, realizez cat de greu este, mai ales ca fetita mea este mai neastamparata si mai smecheruta decat nepotelul, se plictiseste si de jucarii dar si de mine (eu stau cu ea acasa), si este topita dupa tati care ii face toate poftele.
Iar in ziua urmatoare, cine se chinuie cu copilul care urla si insista sa i se dea tot ce doreste sa strice?! Eu.
Si deseori ma rog pentru rabdare, pt ca in momentul cand ridic tonul la ea, imediat incepe sa faca numai pe dos, exact ceea ce ii spun sa nu faca. In schimb, daca ii vorbesc usor, zambind, este foarte afectuoasa si cuminte.
Este adevarat ca are momente in care (de oboseala, durere de dinti, plictiseala), abia te poti intelege cu ea...atunci poti sa depui metanie si tot ce vrea ea face. In acele momente, se intampla sa-mi vina sa-i dau una mica la poponeata, insa stiu ca rade, crede ca ne jucam. Asa ca, prefer sa iau o gura buna de aer si sa-i distrag atentia la altceva.