Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Multumesc de raspuns.
nu am inteles de ce faci distinctie intre eliberarea dreptilor din Iad sambata si a noastra, celorlalti, duminica. Partea asta nu prea am inteles-o. Si cum de apostolii nu au inteles si ei rostul duminicii din moment ce si neamurilor tot sambata le predicau dupa cum o arata cele doua citate mentionate anterior de osutafaraunu?
|
Ti-am raspuns:Dumnezeu, prin Hristos, se uneste cu omul in mod integral, El a parcurs, spre a ne mantui, toate etapele existentei umane, aflate sub osanda din pricina pacatului. El S-a solidarizat cu omul si in nastere, si in moarte, si in viata de dupa moarte. Invierea e semnul biruintei binelui asupra raului, a luminii asupra intunericului, a vietii asupra mortii.
Apostolii predicau Legea Noua evreilor sambata, caci acestia erau atunci adunati la sinagoga, de aceia mergeau, nu pentru ca tineau sambata, insa se intalneau si duminica :)
Apostolul Pavel a mers la sinagoga caci acolo se inchinau evreii:
"Cand au iesit afara, Neamurile i-au rugat sa le vorbeasca si in Sabatul viitor despre aceleasi lucruri." insa Apostolul Pavel a spus "Nu, crestinii sa ma intalneasca maine, in prima zi a saptamanii, caci Iisus a inviat Duminica si noi, crestinii, trebuie sa ne intalnim si sa ne inchinam Lui in acea zi?" (Faptele Apostolilor 13: 42:44 )
"In Sabatul viitor, aproape toata cetatea s-a adunat ca sa auda Cuvantul lui Dumnezeu." (Faptele Apostolilor 13;44)