View Single Post
Vechi 03.08.2011, 21:10:38
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Templul datează dinainte. Există informații, însă există și multe speculații pe tema aceasta. Din această cauză n-aș putea recomanda ceva anume.
Probabil ca e dificil de interpretat. Daca dateaza dinainte, este inca si mai interesant faptul ca aveau zi de odihna. Sau poate pur si simplu asa delimitau saptamanile unele de altele. Imi vine insa acum o intrebare: daca doar evreii cunosteau Facerea in 6 zile plus ziua de odihna, ceilalti din jurul lor isi imparteau si ei zilele pe saptamani de cate 7 zile? Daca da, de ce? Pe ce baza? Cum de s-a ajuns pe plan mondial la saptamana de 7 zile?
Si musulmanii au zi de odihna, dar la ei este joia sau vinerea, nu imi mai amintesc exact. La o parte din ei, nu la toti. Iar calendarul intern cu numaratoarea anilor difera de la popor la popor. In mod conventional a fost adoptat cel crestin din cauza puterii politico-economice. Insa niciodata nu imi pusesem intrebarea daca saptamanile aveau mai putine sau mai multe zile la alte popoare. Sau poate cam la fel din cauza datelor astrologice cu cele 12 semne zodiacale?...

Last edited by Adriana3; 03.08.2011 at 21:13:05.