View Single Post
Vechi 02.08.2011, 11:53:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Bine ca nu lucrez eu la minister si n-am tangente cu invatamantul, caci cu mintea mea machiavelica, as merge mai departe :) Pentru a combate dezinteresul total al elevilor pentru educatie, as face publica situatia lor scolara, oricine sa aiba acces pe un site al scolii la lista de elevi. Un simplu click pe elev si automat sa se genereze situatia lui actuala. Ma gandesc ca daca lovesti in stima lor de sine, se vor pune “cu burta pe carte”. Nu-i intereseaza scoala, dar cu siguranta ii intereseaza cum sunt perceputi de ceilalti. Masura as aplica-o pe o perioada determinata de timp, suficient cat sa se trezeasca la realitate, dupa, datele raman cu caracter confidential, doar parintele putand vedea situatia propriului copil.
Aiurea, daca nu le pasa de colegii lor de clasa care le stiu situatia scolara, de ce le-ar pasa de altii?

Deja printre ei circula o desconsideratie pentru performanta scolara, cei care invata si primesc note mari sunt priviti in cel mai fericit caz ca si ciudati si nu invers.

Iar dragutul nostru minister, daca n-ai observat merge pe ideea calificativelor in loc de note, ca nu cumva bietii elevi sa li se faca rusine pentru dezastrul intelectual, daca se poate sa se desfiinteze total scala valorilor si sa se acorde doar doua calificative: promovat si picat, ultima desigur avand un caracter cu totul si cu totul temporar..
Reply With Quote