Subiect: reiki
View Single Post
Vechi 01.08.2011, 19:53:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ce am scris frate despre reiki de te-am supărat așa tare?

Da' de unde știi că sunt în afara Bisericii, dacă ea nu s-a pronunțat?
Trăiești cu impresia că eu FAC apologia reiki, ceea ce este total greșit. Eu doar (te-)am întrebat de unde știi (cu surse de informare și pentru mine) de poziția Bisericii.
Nu m-ai suparat deloc, doar iti spunem ca reiki tine doar de paganism. Nu exista bioenergie, sau energie cosmica (cum se spune la reiki), acestea sunt conceptii pagane orientale, cu energia ki sau qi. De fapt e o putere, energie data de vrajmasul.
Nu vei gasi pozitia Bisericii referitoare special la reiki, cum nu vei gasi pentru fiecare practica pagana in parte.
Exista doar pozitia Bisericii referitoare la conceptii in general. De exemplu vei gasi in vietile sfintilor, in paterice, cum actioneaza vrajmasul si ce minuni poate face. Iar in catehism invatatura Bisericii. Si vei gasi carti scrise de credinciosi, unele din ele chiar de la neoprotestanti (ca din SUA s-au extins praticile new-age, inclusiv Reiki-dupa ce fusese inventat de Usui).
Reiki e la fel ca bioenegia, doar ca spune ca energia e luata din cosmos. Asta la gradul unu, unde "vindeci" cu mainile. La urmatorul grad deja incepi sa vezi ca seamana cu vrajitoria, folosesti semne pentru transmiterea "energiei". De fapt acele semne sunt un fel de mandale pentru chemarea spiritelor, am fost surprins cand am vazut ca se folosesc semne pentru chemarea unui spirit in voodoo.
Reply With Quote