Misteria...:-))
Io zic ca daca un om e rau cu mine...fie ma barfeste...sau ma judeca...sau ma dispretuieste...sau ma prejudiciaza intr-un fel...okay...admit ca eu pot fi afectata, suparata, ofensata, ranita, tradata, dezamagita(la cei maturi duhovniceste cred ca nu li aplica, ca ei nu mai iau in seama cum sunt tratati de ceilalti, ei au ajuns sa iubeasca neconditionat)....dar...adevarul este ca eu sunt numai o victima colaterala....(in cazul in care sunt)...si adevarata victima e cel care imi face acea nedreptate...sau orice...rau...pentru ca acesta este principiul valid.."cine pacatuieste..isi raneste si vatama propriul suflet". Deci, daca cineva este rau...viclean...trufas...judeca..sau face rau altora..e ca si cum si-ar turna cianura pe fata...el singur(decat ca si-o toarna in suflet...Doamne, ai mila de noi)...si este spre uriasul sau deficit...Hristos...cand murea pe cruce...si a strigat..."Iarta-i, Tata...ca nu stiu ce fac"...a prezentat foate clar si concret o realitate...mai bine zis Realitatea...asa cum e. Un om...cand e rau...cu altul...nu stie ce face...si desi in lumea noastra, care oricum e cu capul in jos...cel rau pare ca are avantaj...in realitate...in Adevar...este marele perdant...
Crestinii, cei reali...sau practicanti...si-au dat seama de asta, de aceea ei nu lupta cu altii...nu vor sa demonstreze..nici sa epateze...nici sa se disculpe sau sa apara in vreo lumina pozitiva...nu le arde lor de astea...ei vor sa lupte cu pacatul...cu inclinatia lor de-a fi rai..de-a practica raul...tocmai ca vor sa-si curete sufletul de cianura de care vorbeam....de aceea, surioara...nu conteaza cum sunt sau ce fac altii...ei sunt robii lui Hristos...ca si noi...si raspundem fiecare in fata Lui...pentru ca sunt in viata asta o gramada de circumstante pe care noi nu le putem controla...cum ar fi si modul in care altii se comporta..sau cum ne trateaza...dar reactia si raspunsul nostru...prin indurarea lui Dumnezeu...stau in puterea noastra...si..asta conteaza pana la urma...caci nici oamenii, nici diavolii..nici circumstantele...nici nimic din lumea asta sau cealalta...nu poate condamna un om la iad...decat..alegerile proprii
Si aici, pe site...suntem multi...si de multe feluri...insa eu ma bucur pentru fiecare om care acceseaza sau scrie..pentru ca un om care vrea cu adevarat sa se apropie de Dumnezeu..sa-L caute...sa-L inteleaga...sa-L cunoasca..sa-L iubeasca...si sa mearga pe Calea Lui..cum stie, cum poate..cat poate...are din partea mea..un real si profund respect.
Last edited by Sara I; 31.07.2011 at 21:14:39.
|