View Single Post
  #64  
Vechi 09.08.2007, 00:30:18
dillema dillema is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 05.12.2006
Mesaje: 385
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
:)Sunt absolut de acord cu tine,lipsa de timp =lipsa de rabdare=copii care au nevoie de atentie,de afectiune,de dialog,de un partener care sa-i sporeasca increderea in fortele proprii,sa-l incurajeze,sa-l indrume.Din pacate realitatea este alta:copiii sunt lasati cu televizorul,jumatate dintre elevii mei sunt nesupravegheati mai mult de jumatate de zi,timp in care nu se hranesc cum trebuie,nu-si fac lectiile,nu au partener de joaca,sunt expusi pericolelor.Acesti copii au deficit de atentie,tulburari grave de comportament,tulburari de limbaj,sunt inadaptati,dovedesc cruzime violenta fata de colegi ciupesc,musca(fireste bataia e o solutie nu pentru ei ci pentru parintii lor :).Sunt copii care dezvolta elemente de autism(am o eleva ai carei parinti sunt in Italia)se izoleaza,sunt inhibati,introvertiti....vad tot felul de drame,asa incat faptul ca dau copiiilor mei cate o palma la fund o data pe sapt.chiar nu mi se pare o tragedie..tragedii sunt acestea pe care le descriu aici.
Am inteles ca esti educatoare, ce faci in aceste cazuri la gradinita? Ii palmuiesti?? Sa stiu la ce gradinita sa nu isi trimita copii cunoscuti mei:))
Daca ai rabdare cu cei de la gradinita cred ca ai mai multa rabdare cu proprii copii. ce sa-i faci, fiecare e responsabil la judecata de apoi de faptele sale, chiar si de modul cum si-au educat odraslele. Daca insisti cu rabdare pe educatia copiilor de la gradinita de ex...vei avea rezultate fructuoase, caci personalitatea unui individ incepe sa se formeze incepand cu varsta de 16-17 ani, deci acum copilul este maleabil si il poti modela oricand si forma deprinderi. De ex tin minte de la un curs de pedagogie de demult din facultate ca o individa care a revolutionat pedagogia initiand pedagogia moderna spunea ca un mod de educatie eficient ar fi ca (,) copii sa fie lasati sa isi aleaga si sa se joace cu jucariile asezate dinainte in ordine, ajutandu-i sa isi respecte fiecare partener de joaca (mai degraba supravegheati) si apoi dupa ce programul se termina, sa fie ajutati si indemnati sa isi puna jucariile la locul de unde le-au luat. In acest mod se creaza ideea de ordine si disciplina in personalitatea copilului.
Aici la gradinita am avut ocazia sa urmaresc o zi de gradinita a fiicei mele la varsta de 1 an si 8 luni pentru a o ajuta sa se adapteze cu mediul (caci pana atunci a stat cu persoane din familie acasa). Copii veneau pe rand si se jucau cu diferite jucarii, dupa care erau pusi in rand si dusi la toaleta sa se spele pe maini, dupa care luau micul dejun la mesutele lor ajutati sau nu de educatoare sa le formeze aceste deprinderi, dupa care urma ora de citit. Educatoarea le citea dintr-o cartulie mare cu imagini (texte simple) sa le arate cum sa stea pe olita, cum sa manance, cum sa se joace etc. printr-un personaj Michel de ex descris in cartulie. Apoi urma ora de colorat cartulii, altii se jucau cu vas mare cu faina de porumb (punand singuri faina in instrumentele de bucatarie din jucarie), altii modelau plastilina, altii pictau. Dupa care urmau sa mearga intr-o alta sala cu vehicule de jucarie: masini, trotinete, se deplasau unul pe altul. Dupa care se introceau, iar in camera initiala pentru alte activitati. la ora 12 aveau pauza de masa si dupa urmau sa doarma (istoviti). iar copii grupei erau intre varste de 1 si 8 luni pana la 3 ani. Iar cei mari aveau un program mai elevat specific varstei. Si totul fara bataie sau palmuire ci pur si simplu le explicau chiar( daca nu intelegeau fiind prea mici sau copii proveneau din familii de diferite nationalitati-deci parintii le vorbeau in alta limba decat engleza ) ca nu e frumos si consecintele.
Si aici oamenii muncesc, dar daca una din educatoare este vazuta palmuind un copil este edata afara din serviciu si nu cred ca va putea vre-o data sa mai practice aceasta meserie, in plus la gradinitele din cadrul companiilor sunt camere de supraveghere in camera unde sunt copii si fiecare parinte are accesul la imagini prin internet sa isi priveasca odrasla.
Acum...fiecare face ce vrea...
IAr exemplele de copii violenti, fara bun simt, insensibili etc pe care ii vezi de obicei in tara de ex, sunt oglinda parintilor, ei fac ceea ce vad, a lipsei de educatii adica parintii nu se preocupa absolut deloc de ei nesatisfacandu-le nevoia de iubire si atentie si rabdare de care un copil are nevoie ori sufocarea copilului cu prea multa atentie si dictatura. Copilul are nevoie si de o anumita libertate supravegheata bineinteles.
Un exemplu ar fi : un copil citeste o carte intins pe pat. vine taica-su sau maica-sa si ii spune, nu citi asa ca nu e bine si il forteaza pe copil sa se supuna si sa stea in pozitia solicitata de parinte, apoi ii inchide fereastra sau deschide fereastra (pe motiv ca e curent sau nu e aer destul )sau il aseaza pe scaun ca nu are destula lumina...intr-un cuvant sfaturi care nu prea isi au locul si pe gratis -acest mod este de fapt izvorul egoismului si dorinta de supunere a copilului fata de parinte...Aceste mici amanunte repetate la nesfarsit duc chiar la nevroze, axiozitati, shizofrenii etc daca acel copil are un caracter slab, sau la un copil rebel (care vrea sa iasa de sub dictatura). Sunt faorte multe despus...si daca mai piperezi si cu palme sau batai....ai sa ai un adult tacam.
Reply With Quote