Subiect: Milostenia
View Single Post
Vechi 31.07.2011, 18:53:04
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoradoi Vezi mesajul
Buna Ory!.. dar despre campania pt Catedrala neamului ce zici?Sau n-ai vrea sa zici -nimeni pe-aici nu zice!!!...- ca sa nu cumva sa pui degetul pe "rana"? Ai ideea ca daca banii strinsi deja demult,plus ce se "colecteaza" prin Biserici, zi de zi, ceas de ceas,pt acest COLOS,ar fi investiti in oamenii strazii (fie ei si cersetori profesionisti,nevoiti datorita imprejurarilor,ca deh,cine angajeaja un rom,sau un ruptos care ar veni la un interviu?,sa fim seriosi! toti fugim de ei...)n-ar mai fi picior de cersetor,nicaieri?Macar politicii au o scuza.Asta-i treaba lor :sa dea din COATE!, dar Biserica?,tace si tace!,si ..se supune MAI-MARILOR ei,care decid ,si decid ,observ,si in numele meu,care bag bani in CATEDRALA(prin cumpararea luminarilor,cind merg la Biserica,si..cam merg!!!,si prin banii din Acatiste,Liturghii,Botezuri,Nunti si/sau inmormintari,la care vrind-nevrind particip,deci COTIZEZ!!,si din care un procent substantial ,se "varsa" in Contul Catedralei Neamului), pe care ,personal,nu mi-o doresc, pt ca pur si simplu o gasesc prea costisitoare si pentru ca pur si simplu ,ma calca pe nervi subtilitatea cu care sintem furati,amagiti,pacaliti,"gidilati" emotioanal de ambitiosul patriarh daniel ,si e FRUSTRANT...ai ideea cite ZERO-uri are cifra investitiilor in Catedrala Neamului? Daca ,mult-prea-fericitul nostru patriarh Daniel, ar avea dragoste de "fratii"lui,aurolacii,care sint ,ca locatie,chiar la baza Dealului unde-si are RESEDINTA,unii dintre ei,cred ca i-ar disparea cheful pentru multivisata,opulenta lui Catedrala a Neamului...Ma uitam zilele trecute la un reportaj tv,in care el,daniel,patriarhul BOR,declara ca a hotarit in SINOD si ca are ca target ,construirea de noi manastiri,dar nu l-am auzit sa spuna ca a hotarit sa adune toti aurolacii si cersetorii si pe cei fara munca si sa-i organizeze cumva ,sa le dea de mincare o masa pe zi ,sa construiasca niste camarute in care sa-si gaseasca locsor pt tihna fiecare amarit al sortii,sa aiba strictul necesar de apa pt a se spala,etc...In loc sa tot solicite- pe toate lungimile de unda!!!- bogatilor (si nu numai) sa-si dea "obolul" ,mult-putin ,pt minciuna asta de Catedrala,sa sfatuiasca pe acestia (mai ales pe bogatii carora le curg balele la spusele patriarhului si de-abia astepta sa fie "ctitori" ai Catedralei Neamului,dar care n-ar da un zlot pt "lazarul" care le sta in cale...) asa cum sfatuia Ioan Gura de Aur -cea mai profunda VOCE a crestinismului din toate timpurile( a se citi Omiliile la Matei,I G de Aur,vol III),si ar putea sa inceapa chiar cu donatia propriei sale lefi in beneficiul saracilor,ca doar el ar avea din ce trai ca s-ar hrani cu cele care decurg din SLUJIREA la Altar...

Si fiind Iisus in Betania, in casa lui Simon Leprosul,
Mc 14:3-8, In 12:1-8

7. a venit la El o femeie avand un alabastru cu mir de mare pret si l-a turnat pe capul lui Iisus, pe cand El sedea la masa.
Mc 14:3-8, In 12:1-8, Lc 7:37-38, In 11:2

8. Si vazand ucenicii, au murmurat: "Pentru ce risipa aceasta?,

9. ca mirul acesta se putea vinde scump, iar banii sa se dea saracilor".

10. Dar Iisus, stiindu-le gandul, le-a zis: "De ce-i faceti suparare femeii? ca bun lucru a facut ea pentru Mine;
Mc 14:3-8, In 12:1-8, Lc 11:7

11. ca pe saraci ii aveti pururea cu voi, dar pe Mine nu Ma aveti pururea 1.
Dt 15:11, Mc 14:3-8, In 12:1-8

12. Ca ea, turnand acest mir pe trupul Meu, spre ingroparea Mea a facut-o.

13. Adevar va spun: Oriunde se va propovadui Evanghelia aceasta, in toata lumea, se va spune si ce a facut ea, spre pomenirea ei".
Pr 10:8, Mc 14:9
Reply With Quote