Citat:
În prealabil postat de urzicuta
dillema eu consider dimpotriva(si am motive,eperienta mi-a dovedit-o)ca un copil f.rasfatat face astfel de lucruri si nu unul abuzat inhibat..si crede-ma am lucrat cu copiii strazii,cu copii din scoli speciale,care majoritTEA FUSESERA in internate...realitatea fie ca accepti fie ca nu este aceasta..tu impartasesti ideile occidentale..eu impartasesc idei mai mioritice,eu nu presupun nu cred,eu vad cum stau lucrurile.
|
Eu cred ca un copil precum cel din metrou, a fost excesiv rasfatat, i s-a dat totul fara a i se cere vreun efort personal in schimb, a fost educat sa nu-si respecte mama/ sau orice alta femeie, probabil a avut acces la multe filme cu violenta, are un tata care probabil se mandreste cu "flacaul" lui, genul de copil pe care l-am cunoscut in persoana unuia care, venit acasa cu nasul spart dupa o bataie cu colegii, este luat in brate si consolat de mama speriata si smuls urgent din scena lacrimogena si duioasa de tata, care nu-l doreste crescut ca pe-o "muiere miorlaita", si il bate afectuos pe spate, zicandu-i: ia zi, barbate, tu cati ochi ai inegrit azi? Afla cu mandrie ca si progenitura lui "a pedepsit" vreo doi colegi, si afirma incantat: asta e fiu-meu!
Asa vad eu copilul din metrou, nu-l vad batut si timorat, ci laudat pentru orice forma de agresivitate exprimata.
In rest, eu cred ca si copiii de la super nanny care se tavalesc pe jos, au fost scutiti de orice forma de corectie, sau daca au primit-o nu au inteles nimic din ea, pt ca nu a fost corect aplicata. Nu merge la toti copiii bataia, asa cum nu functioneaza la toti, rugamintea si sfatul.