Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Pentru un om sanatos nu ar fi asa mare problema daca ar manca disociat: adica in ziua cand mananci branza sa nu mananci si oua (bineinteles sa ai in vedere cele 3 zile de post). ("1 ou contine in functie de felul sau peste 220 mg colesterol. Ficatul poate procesa zilnic 200 mg. Ce se intampla atunci cand primeste 220? simplu! Supune ficatul la un efort foarte mare, incearca sa il elimine iar daca nu reuseste se reabsoarbe si se depune pe vase. Ei, omnivorul nu mananca doar 200 de mg , pt ca el nu mananca 1 ou si gata! Mai mananca si branzica si lapte si carne ...si se aduna o cantitate de colesterol imensa pe care ficatul nu o va putea procesa. Acest fapt duce evident in timp la deteriorarea ficatului, la arteroscelroza si alte boli date de excesul de colesterol").Laptele contine cazeina - o proteina foarte proasta si greu de digerat (favoizeaza cancerul) - deci supune din nou organismul la munca.
Acum la ce probleme a avut si are cristina...laptele/produsele lactate/oua - ar trebui sa fie doar o amintire.
|
Pentru cineva cu probleme de sanatate poate da, pentru o persoana normala nu cred.
Am dat si eu o cautare, sunt pareri tot ale unor doctori care nu sunt de acord cu aceasta perspectiva, desi ouale ar putea fi o problema in anumite probleme de santate se recomanda "sa se consume moderat" adica maxim 2-3 pe saptamana.
De obicei, chiar o persoana sanatoasa nu maninca atatea..
Si cu colesterolul sunt multe povesti, nu toata lumea e de acord cu reclama care i se face.