View Single Post
Vechi 30.07.2011, 12:35:21
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Aici cred ca a facut o concesie, binecuvantatul. Sau mai exista si posibilitatea ca sa fi scris altcineva in numele lui acestea.

Ce cautau securistii la inmormantarea Parintelui Arsenie Papacioc?
Mai zice si aici acelasi lucru:
http://www.schituldarvari.ro/blog/?p=246

Nu mă tem de focul ăsta, mă tem de alt foc!”.
Cu privire la mesajul Părintelui Iustin Pârvu în care se spune că ierarhii Bisericii „trec aceste lucruri sub tăcere, având preocupări mai de seamă decât are acest popor”, Părintele Arsenie Papacioc afirmă că:
„Sfântul Sinod face ce dorește, nu pot să-i poruncesc, pentru că are putere de discernământ ca și Hristos, ca și noi. Eu stau liniștit, ca să stau și mâine liniștit.”
Despre documentele care conțin informații stocate electronic, Părintele Arsenie Papacioc spune că, deși nu se pricepe la amănunte privind electronica, acceptarea documentelor nu însemnă lepădarea de credință, situație asemănătoare cu cea în care ne-am afla pe teritoriul unui stat străin:
„Dacă ne-am găsi în Turcia, am cumpăra pâine pe bani turcești, dar asta nu înseamnă că ne-am turcit. “
Întrebat ce mesaj i-ar transmite Părintelui Iustin Pârvu de la Neamț, duhovnicul de la Techirghiol, în vârstă de 90 de ani, a spus:
„Am mare evlavie la Părintele Iustin, dar nu sunt de părere… Eu vreau o evoluție fără revoluție.. i-aș spune: «Blagosloviți și mă iertați».”

Last edited by glykys; 30.07.2011 at 12:59:08.
Reply With Quote