Citat:
Īn prealabil postat de urzicuta
si eu le explic copiilor de ce ii bat dar nu in momentul imediat urmator,fara sa-i rog sa ma ierte daca au comis ei o fapta urata,nu pot sa-i pup pentru ca-i zapacesc,ei nu vor sti ce sa mai creada..nu numai in acele emisiuni copiii se comporta asa urat,generatia aceasta este asa cum vedeti la televizor,vad peste tot astfel de copii,in parcuri,la scoala la care lucrez,pe strada..cat despre linistea care se instaleaza in acele case este ceva temporar...acei parinti trebuie mai intai ei educati ca sa stie sa educe nu e o treaba la indemana oricui,dar exista slava Domnului carti de specialitate ,asa cum exista si autori crestini de formatie pedagogi,eu inclin sa le daau dreptate acestora din urma ,exista tot felul de alte pedepse mai umane si eu le aplic fara vreun mare efect,de fparte multe ori pe zi ,bataia se intampla rar(nu ma disculp acum)cand consider ca este absolut necesara copilului.Si pana acum a dat rezultat.
|
Chiar asa e: parintii primesc o educatie de parinte de la acele educatoare, care in prima faza observa greselile pe care le fac in special cei mari. De obicei sotul sau sotia,care cedeaza in fata copiilor sunt cei, care creeaza situatia de haos. Probabil ca ai dreptate in ceea ce priveste generatia de azi. Eu nu mai sunt la curent cu aceasta evolutie, copiii mei fiind mari.
Sa stii ca de mult ma tot gandesc la un curs pentru viitorii soti, deci inainte de a se casatori, precum si la un curs pentru viitorii parinti. Tinerii invata tot felul de lucruri la scoala, dar nu invata despre viata adevarata, care ii asteapta cu problemele ei.
Sa stii ca odata invatata lectia cred ca linistea tine, pentru ca cel care invata in primul rand e parintele. Acele educatoare sunt persoane cu experienta, care inregistreaza totul pe video si apoi iau secventa cu secventa si discuta partile bune si rele. Pe inregistrarea video, parintele se vede pe sine in situatiile zilnice, iar educatoarea le explica unde gresesc, locuieste cu ei in casa o vreme, pana cand au invatat ce si cum au de facut. Astfel, parintii sunt sfatuiti sa fie consecventi si sa nu isi submineze autoritatea unul altuia. Educatia copiilor e grea, dar si ce bucurie pentru parinti, cand aceasta reuseste. Mai spuneau ca copiilor trebuie sa le acordam mare atentie, cand ne vorbesc, sa fie prioritatea noastra a parintilor. Cand copilul are nevoie de parinte, sa nu existe altceva mai important de rezolvat chiar in acel moment.
Si eu cred ca sunt situatii, pe care le rezolvi urgent cu o palma la fund, insa pe masura ce copilul creste, e bine ca cuvintele sa inlocuiasca bataia.