În prealabil postat de urzicuta
:)sa inteleg ca tu vanezi greselile mele?despre subiectul dezvoltat aici ai ceva de spus?!?cat despre scatoalca la mine nu se pune problema niciodata, nu am primit,de dat mai dau....e vorba despre copiii mici,nu despre cei mari.
sa revin...in topic as fi vrut sa se discute despre parinti si copii,se stie ca toti facem greseli in educarea copiilor,ori suntem prea grijulii si-i protejam prea mult si rezulta niste copii fricosi,lipsiti de initiativa,neascultatori si greu adaptabili la regulile vietii sociale...ori la pol opus(eu ma aflu sper undeva la mijloc)parintii sunt prea duri(f.multi teologi sunt asa)prea severi.....altii gresesc pentru ca nu sunt consecventi isi schimba frecvent atitudinea fata de copii,cand sunt prea severi,cand prea ingaduitori..deseori apar conflicte intre bunici si parinti..nu exista o continuitate in educatie,acestia din urma avand o atitudine ingaduitoare...in toate cazurile prezentate de mine copiii vor fi bulversati,nelamuriti cu privire la ceea ce e rau sau bine,da?Sunt cazuri in care parintii doresc sa-si realizeze visele neimplinite prin copiii lor(indiferent ca-s loaze)dandu-i la ore de balet,pian,limbi straine(corect,Dillema????)obligandu-i de amorul artei sa faca tot felul de lucruri sprev care evident nu toti manifesta inclinatie(nu suntem un popor de genii!)...Si lipsa de inclinatii il va duce pe copil la un efoirt mare,steril.INUTIL!Aceste eforturi se sfarsesc cu oboseala,nemultumire,neincredere in fortele proprii,rezulta rezultate slabe...nu ma intrebati cati astfel de elevi am(balerini,pianisti,inotatori ssmdp dupa cum le dicteaza parintilor tendintele occidentale)O alta greseala pe care am observat-0 este lipsa de supraveghere,adica stam acasa cu copilul,dar el nu este angrenat intr-o activitate,...bajbaie prin casa.Dillema,acum cand m-am asezat la calc.le-am dat de lucru,d3ecupeaza si lipesc piese dintr-un initablou,mai am prin casa lut,plastilina,ceara,cerate,vopsele acrilice,tempera,hartie de toate felurile......carti nu mai spun......ei tot timpul fac ceva creativ....in programul lor exista si timp pt.joaca,dar NU EXISTA printre jucarii:roboti,cutite,sabii,pistoale...nici o jucarie violenta,au papusi umplute cu lana facute impreuna cu ei,jucarii de lemn,facute de mine s.s.m.d.p nu stau cu ei in brate prin casa,nu sunt dependenti de mine,ii supraveghez discret si intervin acolo unde nu se respecta regulile STABILITE DE MINE!Particip deseori la jocurile lor, ca manuitor de papusi,improvizam cate o mica reprezentatie de teatru ,dar...nu mai mult...daca eu ma implic prea mult am observat ca ei devin doar spectatori,comozi si lenesi,,,ii las sa-si foloseasca imaginatia,eu le dau uneori sugestii.Ma stradui sa-i educ in spiritul moralei crestine,ii ajut sa-si formeze o atitudine corecta fata de sine si fata de altii,le ofer libertate de gandire,de creatie(ca e per ludica-joc)de actiune...si eu exploatez ceea ce este bun si frumos in copiii mei,ii duc la teatru,la tot felul de manifestari dedicate copiiilor,nu am bani sa-i duc la Aqua land,dar ii duc la tara,de unde vin mult mai imbogatiti....vezi dillema,poate nu sunt un parinte chiar asa rau.............sincer fac si eu greseli destule dar ma stradui sa fiu informata si ma informez mai ales din acele surse care stiu ca asigura succesul si au garantat bunicilor nostri si stra-stra....bunicilor ...cam atat am avut de spus c-o fi bine c-o fi rau SPER sa ma judece DOAR cel de sus(accept critica constructiva!)
|