Citat:
În prealabil postat de vsovi
Acuma revenind la copilashi, ei sunt intradevar plini de pacate cand sunt mici, si nu puri cum spunea cineva, dar se impartashesc fara spovedanie, pentru ca, probabil, nu stiu daca pot spune asha ceva, am impresia ca: pacatele pana la varsta de 7 ani sunt pacatele unor fiintze nevinovate oricat ar fi de mari... altfel nu-mi explic lipsa de spovedanie randuita in cazul lor... adica imensa nevinovatzie depasheste pacatul oricat ar fi de mare...
|
perfect dea cord cu tine legat de modul educatiei. Dar legat de pacate, un copil nu are pacat. Pacatul inseamna constientizarea pacatului si atata timp cat un copil nu are dezvoltata notiunea binelui si raului pana la o anumita varsta...micile obraznicii nu sunt considerate pacate. De ex un individ cu handicap mental nu poate fi considerat pacatos pentru faptul ca nu constientizeaza pacatul. Cand pacatuim si nu stim ca acea fapta ar fi pacat, iarasi acel pacat nu este considerat pacat. Un ex ar fi...am spalat si nu am stiut ca acea zi a fost de fapt sarbatoare si devine pacat atunci cand constientizezi si apoi te duci la duhovnic si te spovedesti.