View Single Post
Vechi 07.08.2007, 23:25:59
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marilena12
Trebuia sa recunosc un lucru: la noi in familie, educatia copilului cade in totalitate pe umerii mei, eu fiind cea care ii refuza copilului obiectele cu care nu este voie sa umble, sotul o rasfata :angry:, nu ii refuza nimic, asa incat fie-mea nu pricepe de ce mami nu-i da un bec sa-l bage in gura si tati ii da. Prin urmare, inseamna ca mami este rea, autoritatea mea devine 0 in momentul in care primeste de la tati un obiect pe care eu i l-am refuzat.
In acest caz trebuie educat taticul:) Ba in gluma ba in serios, taticii vor sa recompenseze iubirea care o au mamicile in avans fata de copii in comparatie cu taticii (este un fel de gelozie ascunsa) deoarece intre mama si copil a fost, este si va fi o legatura psihologica foarte puternica nu doar emotionala. Si nu e bine ce face sotul tau(parerea mea)...copilul va crea o imagine gresita legat de a fi mama ca un fel de paznic care nu ii permite sa fie libera si in loc sa se creeze o relatie de prietenie intre copil si mama, se va largi o prapastie, iar cand copilul va mai creste va percepe sfaturile mamei ca ceva negativ chiar daca sunt spre binele copilului. Asadar ar trebui realizata o legatura de complicitate intre mama si tata. Daca mama spune un lucru, tatal sa fie de acord si invers. De nu, copilul va lua apoi in deradere mai tarziu mama si abia pe tata il va percepe ca pe o autoritate. Asa cum s-a intamplat in educatia mea...si mi-am dat seama abia cand am devenit sotie si mama si multe as fi putut evita daca ascultam sfaturile mamei mele. Mama devine oarecum ..."ehhhh las-o sa vorbeasca" cum tata imi zicea cand mama imi dadea sfaturi bune (care erau de obicei impotriva vointei mele si le percepeam a fi impotriva mea).
Asta e parerea mea:)
Reply With Quote