Citat:
În prealabil postat de urzicuta
:)cliseul cu personalitatea.........il cunosc de la alti parinti,bat-o vina de personalitate....nu!personalitatea nu are nici o treaba cu incapatanarea,indaratnicia,nesupunerea.....copiii cauta sa domine...si vor reusi asta e parerea mea,ei trebuie sa neasculte si nu sa ne domine!Nu sunt de acord cu Piaget copilul trebuie strunit de mic,de cand incepe sa exploreze,sa mearga,vorbirea este in relatie directa cu mersul,cu dezv.gandirii(simbolice si preoperationale);)
|
Eu nu consider ca este un cliseu si atat. Este un lucru real, nu vorbim de copii rasfatati ci de copii incapatanati si dominatori din nascare. Tocmai spuneam ca fetita mea are putin peste un an si deja de la nastere si-a dezvaluit caracterul. Nu toti copiii sunt incapatanati si nesupusi de la varste fragede, din cauza unei educatii deficitare se pot "incapatana" pe masura ce cresc, insa la cei mai temperamentali acest lucru se vede inca din fasa. Copilul nu este un animal ca sa-l putem dresa. Si scopul meu, ca parinte nu este sa-mi supun copilul, sa-l determin sa stie ca trebuie sa se supuna de frica. Prefer sa-l fac sa inteleaga ce este rusinea dar sa-i respect caracterul si trasaturile de personalitate in masura in care acestea ii dau sansa de a deveni un adult cu bun simt, educat, lipsit de agresivitate, intelept, sincer, insa...descurcaret, puternic, ferm. Este parerea mea.