View Single Post
Vechi 28.07.2011, 13:24:26
ixlucian ixlucian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.06.2011
Locație: Pitesti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Cunoasterea Lui Dumnezeu este un pic cam mult spus si nu cred ca ne este dat noua aici pe pamant macar sa putem pretinde la asa ceva.
Imi pare rau ca nu am putut raspunde atunci cand subiectul era actual, dar cred ca nu va strica o mica remarca asupra celor de mai sus.

Cunoașterea lui Dumnezeu (Gr. epignosis, „cunoaștere deplină,” sau „cunoaștere precisă.”) Aceasta nu e numai o recunoaștere a lui Dumnezeu ci o cunoaștere distinctă a Lui. Cunoașterea aceasta o dobândesc aceia care sunt dispuși să accepte revelația lui Dumnezeu despre Sine.
Cunoașterea aceasta nu e numai o cunoaștere speculativă sau numai un consimțământ intelectual; ea e mai degrabă o cunoaștere experimentală pe care o dobândesc aceia ale căror facultăți spirituale sunt vitalizate și care au devenit sensibili la adevărul spiritual. O atare cunoștință este progresivă. Zi după zi, Dumnezeu descoperă noi aspecte ale caracterului Său pentru a face să tresalte sufletul și să-l inspire la o viață mai sfântă.

Referinte
(Efeseni 1,16-18) *"Nu încetez a mulțumi pentru voi, pomeninduvă în rugăciunile mele, Ca Dumnezeul Domnului nostru Iisus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea vouă duhul înțelepciunii și al descoperirii, spre deplina Lui cunoaștere (epignosis), Și să vă lumineze ochii inimii, ca să pricepeți care este nădejdea la care v-a chemat, care este bogăția slavei moștenirii Lui, în cei sfinți,..."
II Petru 1,2-3) *"Har vouă și pacea să se înmulțească, întru cunoștința (epignosis)lui Dumnezeu și a lui Iisus, Domnul nostru. Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit toate cele ce sunt spre viață și spre bună cucernicie, făcându-ne să cunoaștem (epignosis)pe Cel ce ne-a chemat prin slava Sa și prin puterea Sa,..."

Sper ca acestea sa clarifice punctul meu de vedere de mai sus.

Referitor la ceea ce face subiectul acestei discutii, cartile crestine de factura indoielnica, mai adaug ca daca nu s-a avut tangente cu asa ceva nici sa nu se caute (a avea tangenta). Cel mai bine este lecturarea cartilor recomandate de mai multe persoane (in masura sa faca aprecieri de calitate).
Reply With Quote