Draga penticostale vezi ca nu iti vezi barna din ochi deoarece eu in primul rand nu vorbeam cu tine. Iar daca vorbeam cu tine atunci prima fraza e corecta. Dau cateva raspunsuri mai mult pentru Mihai care har Domnului ma bucur ca chiar cauta adevarul. Dar adevarul trebuie cautat si prin rugaciune.
1 Succesul biserici este convertirea aducerea oamenilor la Dumnezeu. Ce succes sa aiba o biserica care nu rezista ea insusi sa-si pastreze adevarurirle??? Pai vad ca evreii din Vt erau mai bine calauziti sa inteleg spre adevar chiar daca aici in perioada crestina ni se spune ca Duhul ne va calauzii...Vezi parabola grauntelui de mustar.
2 Nt a aparut sub autoritatea bisericii si dupa biserica asa ca Nt nu poate fi superior bisericii care este calauzita de Duhul Sfant si care este temelie si adevar! Nu Nt ne va indruma pasii si Duhul Sfant care coboara cand Iisus se duce la cer! Gandeste-te si la :daca erau din ai nostri ar fi ramas la noi! Biserica e vizibila si permanenta!
3 Sfintele sinoade trenuie sa fie universale cele ale bisericii catolice nu pot fi deoarece ei s-au desprins de ortodocsi prin infumurarea papei ca el ar fi episcopul care conduce pe toti! Apoi noi avem n profetii dar apocalipsa este inca o carte pecetluita! Eu stiu cu aproximatie ce se va intampla deoarece am citit sfintii parinti! De exemplu unirea bisericilor impotriva celor ortodocsi dar si a catolicilor care vor deveni ortodocsi. Dar profetiile sunt primejdioase! Sfantul Calinic este dupa parerea mea pacalit de cel rau si profeteste un sfarsit in anul 1992. Curiojitatea este uneori daunatoare: nu este voua dat sa stiti vremurile...
4 Duhul Sfant lucreaza prin biserica si prin biserici. Adica prin comuniunea lor! Prin Sfintele Sinoade! Biserica este adevarul este mireasa Domnului si invatatura ei nu poate fi decat curata! dar ea este si un doctor pentru su8flete...
|