Faptul ca chicitoarea nu a avut dreptate inseamna ori ca era o mincinoasa ori ca nu se pricepea destul ori ca asa i s-a aratat (gresit) ca sa fie inspre binele tau.
Despre semnele zodiacale din Liturghier nu stiu ce sa spun , inclin sa cred ca ele se refera la astrologie, am cautat pe net si am dat de un articol in care scrie ca ele se mai afla si in alte carti bisericesti.
Apoi am dat de o carte de astrologie veche copiata manual de unii preoti si apoi tiparita la
tipografia Mitropoliei Alba Iulia intitulata "Gromovnic".
In mod oficial biserica este impotriva astrologiei insa se pare ca astrologia in sine nu este o forma de magie caci se bazeaza pe calcule matematice si semnificatii.
Problema este magia si spiritismul (prin care deasemenea se pot afla unele lucruri despre om, trecut si viitor) magie practicata de vechii chicitori care se ocupau cu mai multe lucruri in paralel : divinatie, astrologie, etc.
Alta problema poate apare cind se exagereaza in privinta strologiei cautind ce lectii si incercari ai asa la fiecare ceas -dupa cum ar da de inteles si versetul :"Nu cautati prea mult in stele".
Daca astrologia se bazeaza strict pe calcule matematice si daca ea este valabila se poate verfica in mod practic cu ajutorul softurilor si al cartilor de astrologie in cazul in care stim datele de nastere si ora cu aproximatie- (cu cit mai exact cu atit mai bine)
Eu am verificat acest lucru in trecut cu ajutorul a doua siteuri care calculau horoscopul natal dupa datele introduse, unul (din siteul acvaria.com) care calcula pe loc dar cu mai putine date -si care acum nu mai este gratuit- si altul de la dsclex care inca este gratuit dar dureaza o zi .(www.dsclex.ro/astrolog/1astro1.php