Subiect: Noaptea nuntii
View Single Post
Vechi 27.07.2011, 00:30:31
ovidiu b.
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu se potrivesc acele sfaturi, chiar nu intelegi?
Tot vorbesti de copii si unii nu au. Si la astia le spui sa se duca la manastire, sa nu mai aibe familie. Pai e normal sa spui asa ceva, sa dai asa sfaturi? Sa indemni oamenii la despartire?

Altii sunt bolnavi sau au necazuri si nu pot avea relatii asa cum scrie acolo.

Mai lasa-ma mai Ovidiu. Oi fi tare tanar si nu stii cum e viata, suferinta. Zau.
Ti-am mai spus. Eu am vorbit cu duhovnicul meu.

Am incheiat discutia aici. Faceti cum stiti si vreti voi.

De ce m-au daramat acele scrieri: pai daca spun ceea ce spun despre femeie, despre oamenii casatoriti.
Cum sa ma simt dupa ce scrie acolo ca femeia este o murdara si o pacatoasa si n-are voie nimic si murdareste totul, si ca cei casatoriti sunt pacatosi, desfranati, murdari si in toate felurile.

Si totusi si par. Cleopa scrie ca sunt numai niste indicatii si ca nici biserica nu se poate amesteca in viata de cuplu. Sa se faca toate in intelegere intre soti.
Chiar e dureros sa pui la indoiala aceste sfaturi. Dar uite te mai indulcesc cu alte citate ....picatura chinezeasca (azi un pic, maine un pic). Si te rog nu te supara pe mine, te rog din suflet ia-le ca pe niste sfaturi de buna credinta. Ele nu sunt sfaturi date de mine ...dupa cum observi sunt in ghilimele citatele.

"În zilele acestea mai de pe urmă, când și nouă ni se pare “că de acum vremea s-a scurtat”, cercetând firea durerilor, am aflat desfrânarea încleștându-i pe oameni și lucându-le de zor dărâmarea în întindere și în adâncime. Iar pe de altă parte preoții vremurilor noastre n-au mai urmarit-o ca păcat și ca atare să o măture afară din Taina lui Dumnezeu, adica din căsătoria creștină. Așa se face ca, “lipsind preotului conoștința legii și bătrânului sfatul”, oamenii orbecăie în mulțimea neștiinței și a lipsei de sfat, care s-a întins ca o noapte de osândă peste bieții oameni, care dorm liniștiți somnul de primejdie, de buna credință ca aceea (desfrânarea dintre soți) nu-i păcat."

• "Se plâng oamenii că tare e grea viața pe pământ, că tare-s multe boli, multe pagube, multe sudalme, beții, bătăi și toate păcatele. „Fiii mei ați spus că tare e grea viața și îcărcată de păcate. Atunci nu le mai faceți!”
• Nouă, toate necazurile vieții ne vin de la greșeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie, și spală cu ele vinovățiile noastre. Oamenii însă tare greu pricep, că ispășirea prin necazuri dovedește, nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui."

Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 00:34:35.
Reply With Quote