Subiect: Atentate in Oslo
View Single Post
Vechi 26.07.2011, 21:57:12
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
"Care din cele zece porunci nu se potrivește?" - scrierea corecta a acestei propozitii

In rest, cauta sa pricepi. NU te atacam personal. Nu te cunosc, deci persoana ta mi-e indiferenta.

Gramatical, acest enunt este corect scris in forma de mai sus.

Pentru explicatii detaliate ti-am recomandat sa apelezei la un meditator. Nu vtreau sa-ti ofer mura-n gura ceea ce am invatat in ani, doar pentru ca asa vrei tu. Iar printre altele aceasta este painea mea, deci de ce sa ti-o ofer gratis cand esti capabil sa muncesti. In cazul in care ai vreun handicap, ma anunti si gasim o solutie.
http://www.scritube.com/literatura-r...ED81452316.php

Citat:
3.5.1. Relativele fara antecedent

Pronumele relative fara antecedent în enunt se comporta la fel ca în ipostaza de interogative, în ceea ce priveste acordul în numar. Cine si ce selecteaza singularul verbului-predicat, câti, câte selecteaza pluralul, iar care admite ambele forme de numar:
...
Vreau sa stiu care are / au cont deschis la [].
dex online:

cáre1 pr. int. m. și f., sg. și pl.

Ai spus ca "care" :D este forma de singular. Nu e! E de ambele. Ai spus ca predicatul trebuie sa fie la singular. Nu trebuie!
Sa stii ca mai sunt destule situatii in care doua formulari sunt corecte.

Acuma sigur inteleg si ceilalti neimplicati in discutie de ce nu ai vrut sa-mi explici. Ar fi trebuit sa recunosti ca am dreptate.
Reply With Quote