Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
1. dak ai citit asa mult precum spui ar trebui sa stii k dak copilul nu-ti intelege vorba, sentimentul ti-l intelege sigur! copilul simte knd esti suparat, simte knd esti fericit, bucuros!
dak mi-ai fi citit mesajul cu atentie ai fi inteles k si eu impartasesc aceeasi conceptie: intai ii explici copilului de ce nu e bine.
m-ai intrebat in ce situatii ar trebui sa-ti bati copilul (de fapt... e cam dur cuvantul "bataie". o palma- doua nu este decat o atentionare... si sa fim seriosi... nu te va uri doar din atat. sa nu cadem in extrema). un exemplu foarte clar e in timpul sfintei liturghii. nu te-a deranjat niciodata niciun copil? dak nu... pe mine da... si ink foarte multi. nu-i judec, sunt mici. dar pt a te concentra e nevoie sa nu-ti distraga nimeni atentia. sunt multi parinti kre le spun copiilor sa taca in timpul slujbei. cati tac la rugamintea parintilor? atunci ii dai o palma peste fata, peste fund si in principiu ar trebui sa inteleaga (spun in principiu, pt k dak il pleznesti mereu atunci, intr-adevar, nici de bataie nu va intelege... va deveni ceva banal pt el. si eu tot din experienta vorbesc!). foarte multi la maturitate au recunoscut k le-a prins bine o palma. s-a facut si-un studiu pe tema asta.
dillema, oare n-ai auzit de Sf Nicolae kre i-a dat o palma celui ce statea impotriva credintei?! si nu numai k nu a fost considerat pacat, dar a fost placuta in fata lui Dumnezeu! citeste-i viata si ai sa afli ce minune s-a intamplat.
nici liceul nu l-am terminat, Doamne fereste... dar am un fratior de 5 ani si crede-ma k am vazut si am tras multe concluzii!
hai mai... cazi si tu in extremism k evanghelistii? ba chiar mai rau... numai ce-a spus Iisus e bine? ce-au spus sfintii prin Darul Duhului Sfant nu e corect?
|
exact...deci nu e nevoie sa ii palmuiesti...vad ca nu mai incapi de psihologie deci ar trebui sa stii ca un copil intelege de vorba buna cat de mic o fi.
Oare de proverbul "vorba dulce mult aduce" ai auzit matale?
Si imi pare ca nu impartasim aceleasi pareri daca insisti totusi ca un copil trebuie palmuit.
Si cum ii explici copilului ca palma aia e atentionare? Ca asa intelege maria ta? Daca tu crezi ca un copil nu intelege de vorba buna, crezi ca o sa inteleaga palma ta?
iar in timpul sfintei liturghii..hai ca m-ai dat gata...habar nu ai tu ce reprezinta Sf. Liturghie si ai pretentia ca un copil sa inteleaga si sa taca. Copilul meu merge la biserica de cand l-am nascut si am obisnuit-o treptat pe perioade scurte mergeam la liturghie pana cand se plictiseste. Nu ai cum sa impui unui copil sa stea teapan in Biserica...atunci ar trebui sa plesnesti toate babele care barfesc in timpul slujbei sau tinerii care le sta mintea in alta parte decat la slujba. Si sa palmuiesti un copil in Biserica....nu stiu unde ai auzit tu asta...dar e fals draga mea... palmuieste-l ca data viitoare poate iti mai intra in Biserica pentru ca il obligi dar cand creste un pic mai mare...s-a terminat cu Biserica. Invata- cu rabdare soro ca Biserica nu e un loc de pedoeapsa dar un loc de rugaciune. Da o palma copilului tau si mai ales peste fata s-a dus in momentul ala toata credinciosia si sperenia care te-ai obosit sa o prefaci pana in momentul ala.
Compari tu exemplul lui Sf. Nicolaie cu palma peste fata asupra unui necredinciosi (care sincer nu am auzit-o pana acum ,ar ma bucur ca altii au auzit-o caci dupa cate stiu Sf. Nicolae a fost un om tare bland) cu palma care o dai unui copil care habar nu stie de ce vine la Biserica?
Si tu cu liceul neterminat dai sfaturi altora? Ai zis ca te enerveaza copii... Dar tu ai intrebat un copil ce parere are despre tine? Afla draguta ca Hristos in Biblie te indeamna sa iubesti copii nu sa te enerveze...ba mai mult, sa le urmezi exemplul, sa ai inima curata cum o au ei. de ce crezi ca pana la varsta de 7 ani copii se impartasesc fara a se spovedi? Caci sunt puri si curati.
Si nu da exemple empirice cu experienta pe care o ai cu fratele tau de 5 ani pe care il vezi cateva ore in zi poate. Daca il palmuiesti normal ca va reactiona in asa fel incat sa te calce pe nervi. Cand vei fi mama...atunci vino si ne explica experienta ta de mama si nu de liceana.
Si daca nu ai raspunsuri apari cu texte de "evanghelisti"? Si cred ca nu prea stii matale care e diferenta intre IISUS si sfintii parinti...mai mergi pe la un duhovnic si afla altfel evengehlistii vor fi mai buni ca tine. Stiai ca IIsus e parte din SF. Treime, si sfintii parinti credinciosi in cuvantul lui Hristos care si-au dat parerea in bunul mers al societatii crestine la vremea lor. Si apropos de evahngelisti...la o conferinta un parinte a spus o gluma...Un evanghelist a intrat in rai datorita credintei care o avea si il intamnpina Sf. Petru care i-a facut o mica excursie de recunoastere in taramul raiului. Sf. petru in drumul lui ii explica evanghelistului.. in partea asta sunt budisti, in partea asta sunt musulmani, iar aici dupa perdea sunt ortodocsii. Sa nu le spui ortodocsilor ca esti evanghelisti ca ei cred ca doar ortodocsii intra in rai. Nu toti ce spun Doamne Doamne intra in Rai a spus Mantuitorul...