Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas
uita-te grasule cum te mint spurcatii astia.
|
1. Va referiti la cei ca dvs.? Vad ca in semnatura va autointitulati "prespurcatul".
2. Cei de care ascult eu, si nu au cum sa ma minta, sunt Moise, prooroci, Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli? Vi se pare ca m-am bazat cumva pe invataturile altora?
3. Nu stiu ce vreti sa demonstrati cu versetele postate. Spuneti care este ideea pe care vreti sa o sugerati. Daca vreti sa demonstrati "nemurirea sufletului", absolut nici un verset nu va ajuta. Nici chiar cele doua pasaje "de baza" folosite de adeptii "nemuririi sufletului". Ma refer la pilda cu bogatul si Lazar si la pasajul din Apocalipsa, despre sufletele care striga. Ma voi lega de aceste doua pasaje (restul nu are rost sa le comentez - doar daca insistati si deschideti un nou topic pentru aceasta):
- in pilda cu bogatul si Lazar nu este pomenit cuvantul "suflet". In schimb, se vorbste despre parti trupesti si suferinte trupesti. Pilda nu demonstreaza ceva despre care nu se vorbeste in ea. Altul este scopul ei: concluzia de la final.
- in Apocalipsa 6:9,10 este folosit un limbaj metaforic ("
sufletele martirilor striga"). Acelasi limbaj este folosit intr-un verset foarte asemanator (Facerea 4:10). Dumnezeu ii spune ucigasului Cain (care l-a ucis pe fratele sau, Abel): "
Glasul sangelui fratelui tau striga din paman la Mine".. In Sfanta Scriptura, "suflet" si "sange" inseamna viata. Cuvantul "suflet" mai are si alte semnificatii, dar niciodata nu aceea de entitate a mortului, care traieste constient, bantuie prin diferite locuri si comunica.
P.S. Propun sa revenim on-topic.