View Single Post
Vechi 06.08.2007, 22:48:15
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
:dontgetit:dillema o sa intri repede in clubul parintilor care arunca vina per doamn a educatoare,invatatoare,colegii copilului...pe oricine,numai vina ta nu o sa ti-o asumi in educarea copilului..eu nu iti spun ca gresesti, o sa ai mari frustrari si amaraciune ,nu mi-e strain modul tau de a vedea lucrurile ,ii compatimesc pe parintii care folosesc reteta prezentata de tine..este o reteta din care lipsesc multe ingrediente...si apoi aici ne dam cu parerea,invatam nimeni nu pretinde ca stie tot despre cresterea copiilor.Eu nu-i lovesc pe copii in cap in spate,nu-i leg de piciorul patului,nici copiii mei nu sunt complexati,au insa mult bun simt,stiu cand sa taca si cand sa se opreasca
si care ingredient o lipsi? bataia? e buna gluma.
Chiar de asta duce lipsa un copil...
Cred ca modul tau de a vedea lucrurile ar paraliza anumite calitati pozitive ale unui copil si le-ar accentua pe cele negative. Educatia se face cu vorba buna si nu cu bataia. Bataia o aplici cand nu stii sa comunici. Daca ai face un pic de efort sa iti cunosti cu copilul si sa comunici cu el chiar si cu limbajul trupului ar fi de folos multor copii sa aiba o relatie armonioasa cu familia. bataia de ex creaza un copil rebel sau timid... resentiment care se accentueaza in timp si care va exploda la perioada adolescentei. Atunci probleme... Cu cat copilul este mai traumatizat verbal sau fizic de catre familie cu atat adolescenta va fi traumatizanta atat pentru copil cat si pentru intreaga familie, creand mari probleme si copilul in loc sa gaseasca modele in familie sau in Hristos, va cauta modele in basti de bloc si astfel vei avea un copil "cool", un adolescent muribund si un adult ratat
Reply With Quote