Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Dar fanaticii islamici care depasesc prin conduita preceptele coranice se mai pot numi musulmani?
|
Cred că nu. Dar pentru a vă oferi un răspuns avizat la această întrebare, ar fi necesar să studiez foarte aprofundat islamul, astfel încât să cunosc cu exactitate toate preceptele acestei religii. Sunt informată în privința principiilor fundamentale ale islamului, dar totuși... evit să-mi dau cu părerea în privința unei credințe despre care am doar cunoștințe elementare și în privința unei cărți pe care nu am citit-o până acum.
Nu îndrăznesc să consider religia islamică a fi responsabilă pentru dezvoltarea fundamentalismului religios (deși cei mai mulți dintre teroriștii zilelor noastre aparțin acestei religii) pentru că este posibil ca, într-adevăr, fundamentaliștii islamici să se îndepărteze de preceptele coranice, necinstindu-și astfel propria religie.
Ceea ce știu sigur și, din acest motiv, am curajul să susțin fără nicio ezitare este faptul că religia creștină este în totalitate INCOMPATIBILĂ cu păcatul fundamentalismului. În primele secole (și chiar în zilele noastre, în statele în care creștinii sunt încă persecutați), milioane de creștini și-au dat viața pentru Hristos, devenind astfel martiri. Totuși, deși persecutați în mod nejustificat de către autoritățile romane, credincioșii lui Hristos nu au fost niciodată violenți față de prigonitorii lor. În acest sens, un exemplu relevant de consecvență în credință și dragoste față de dușmani îl constituie moartea primului martir creștin - Sfântul Ștefan - care, mărturisindu-L pe Domnul Iisus până la ultima suflare, s-a rugat lui Dumnezeu pentru iertarea călăilor săi.
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca