@Adriana3
Deci draga ai dovedit inca o data ca suferi de un complex si anume lumea te intelege gresit ba chiar e si rea voitoare si te rastalmaceste. Draga ti-ai creat propria invatatura de credinta bazata pe impresii proprii si "improptita" pe cateva citate scripturistice desprinse din context. Draga dupa cum spune Hristos se vor mantui cei care il urmeaza cu adevata, intru totul. Si aceasta draga se face doar in crestinism. Doar altoiti pe trupul mistic al Bisericii (dupa cum spune apostolul) al carui Cap este Hristos sau doar fiind mladite aducatoare de roada a vitei care este Hristos(parca asa spunea El). In afara de aceasta dupa cum o spune Hristos si o spun apostoli, draga Adriana, doar ratacire. Ramane sa alegem intre ce spune Hristos, ce spun apostolii sau invataturi proprii pe care le clamam a fi fondate scripturistic.
Draga nu ii pune in carca Sf. Ioan Gura de Aur afirmatii total straine de el. Te rog ai putina decenta, e un sfant tare drag mie si ma doare. Citeste te rog omiliile baptismale sa vezi ce spune Sfantul despre botez. Ai sa gasesti ca de altfel la toti ceilalti Sfinti Parinti necesitatea botezului(cu apa si cu Duh Sfant) prin care se iarta toate pacatele savarstite pana in momentul respectiv dar si pacatul stramosesc(il au si noi nascutii).
Iata si o monstra din perioda apostolica a ceea ce a insemnat botezul in perioda aceea(valabil si azi): botezul famenului etiopian de catre Sf. Apostol Filip.
35 Iar Filip, deschizându-și gura și începând de la scriptura aceasta, i L-a binevestit pe Iisus.
36 Și pe când mergeau ei pe cale, au ajuns la o apă; iar famenul a zis: „Iată apă. Ce mă împiedică să fiu botezat?“
37 Filip a zis: „Dacă tu crezi din toată inima, este cu putință“. Și el, răspunzând, a zis: „Cred că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu“. 38Și a poruncit să stea careta; și s'au coborât amândoi în apă – și Filip, și famenul – și l-a botezat.
Acum cui sa-i dam crezare apostolului Filip(pe langa acesta ar mai fi o groaza de exemple inclusiv cel al Mantuitorului) sau Adrianei care ce viseaza noaptea in cazul de fata despre botez si mantuire ne scrie noua pe forum.
O concluzie urmarindu-ti postarile: esti foarte confuza. Il amesteci pe Hristos cu Mahomed sau cu religiile pagane(total contrare crestinismului si condamnate de Hristos) dupa care esti o ferventa sustinatoare a iudaismului, intr-o postare sustii sus si tare ca legea morala naturala sau Legea Veche(iudaismul) sunt suficiente pentru mantuire dupa care in postare aceasta sustii ca totusi Legea Noua ar fi necesara. Faci a scurta trecere prin paganism pentru ca apoi sa-i dai cu faptele legi(morale naturale) respectiv cu cele ale Legii Vechi dupa care o intorci pe faptele credintei si in final ajungi din nou la Hristos. Apoi contrazici flagrant cuvintele Mantuitorului cu privire la partasia cu El, la Sf Euharistie. Draga n-ai inteles nimic in ce priveste acest lucru minunat lasat de Hristos. Atunci cand ne impartasim ritualic, cu vrednicie din Trupul Si Sangele Mantuitorului fiind hristofori, facem faptele lui Hristos avem dragostea lui Hristos, avem faptele lui Hristos. Fara Sf. Taine lasate de Hristos, Adriana exista doar bajbaire, invartire in cerc si doar din mila lui Dumnezeu unii ca acestia ar putea ajunge la mantuire.
Draga, celelate credinte sunt judecate de insusi Cuvantul lui Dumnezeu, Hristos. Vezi ce spune Hristos cu privire la celelalte credinte. Ti-am dat exemplul religiei din Samaria. Draga pe Hristos si implicit prin Hristos pe Dumnezeu nu-L poti cunoaste in alte religii. N-o spun eu ci o spune Hristos si Sf. Apostoli trimisi la toate neamurile pentru a le intoarce de la ratacire de la inchinare la zeii pagani la Adevar, artandu-le Calea spre Viata(Hristos). Draga Hristos nu si-ar fi trimis apostolii la propovaduire daca mantuirea se facaea automat prin Jertfa de pe Cruce. Nu merge cu mentalitatea: Hristos si-a dat viata pentru mine si gata sunt mantuit. Draga mantuirea nu e simpla si dupa cum o spune un apostol "se ia prin asediu" cu mult efort, cu multa sudoare. Draga fara a cunoaste Calea ingusta si grea dupa cum o spune Hristos nu se poate ajunge la El la Adervar, la Viata. Draga Calea o gasesti doar in crestinism, in invatatura Mantuitorului, Hristos se numeste pe sine singura Cale. Cu atat mai putin il poti gasi pe Hristos in ghiveciul de convingeri proprii. Draga, urmarindu-ti toate postarile pe acest topic e greu de stabilt in ce crezi, s-ar putea sa n-o stii nici tu. Azi asa maine, altfel...
Iertare daca te-am jignit s-au suparat, dar asa sunt eu: spun lucrurilor pe nume. In acelasi timp acesta fiind ultimul meu mesaj pe acest topic(cel putin am sa incerc :) deoarece pentru moment nu consider ca ar avea rost sa continuam) si poate ultima ocazie sa ne intalnim virtual iti doresc sa ajungi sa-l cunosti cu adevarat pe Hristos. Grea sarcina dar nu imposibila. Doamne ajuta!
Last edited by cipri85; 23.07.2011 at 13:39:14.
|