Citat:
În prealabil postat de delia31
@ Tricessimus
Scuza-ma, nu vreau sa te zoresc, dar in eventualitatea ca vei fi iar banat,
n-as vrea sa raman fara raspunsuri la ce te-am intrebat.
|
Dacă voi fi suprimat, nicio problemă: "sufletul meu binar" îți va prelua întrebările și-ți va răspunde la ele. Asta în situația că va mai fi conștient, că va mai putea raționa, că va mai putea scrie, că va mai putea ști răspunsurile la întrebări, că nu vor fi și niscaiva întrebări-capcană, că...
Acum serios, încerc să răspund întrebărilor tale:
Citat:
Un om mantuit poate fi altfel decat viu?
|
Bineînțeles. Asta până când va fi încheiat Planul de Mântuire, se vor reașeza toate lucrurile și va începe Împărăția Slavei, veșnicia fără păcat și fără inițiatorul păcatului. Până atunci însă, copiii lui Dumnezeu [mântuiții] care au murit așteaptă revenirea Domnului Hristos și învierea drepților.
Citat:
care e motivul pentru care atunci cand apostolul a murit, Duhul Sfant nu ii mai da Viata (nu biologica, ci harica), ci il lasa in inconstienta?
|
Nu sesizez prea bine care ar fi diferența între viață biologică și "
viață harică". Timpul de har personal (știm că harul general se va încheia cu puțin înainte de revenirea Domnului) ține doar până la moartea omului, după expirarea acestui timp nu mai există pocăință, nu mai există rațiune, etc. Căci "morții nu mai știu nimic" (
Ecl.9,5).
Citat:
E apostolul Pavel mantuit? Daca raspunzi afirmativ, atunci cum se poate ca un om mantuit sa nu-L simta constient pe Dumnezeu?
|
Dacă te referi la un om mort, simplu: pentru că el este mort nu viu! Mântuiții din toate veacurile care au murit, așteaptă momentul învierii drepților. Un mântuit viu în mod normal laudă pe Domnul. Ei bine, cei morți nu fac lucrul acesta:
Psalm 113,25.
Citat:
Cum de demonii, care sunt fiinte spirituale FARA TRUPURI, sunt constienti si se pot manifesta
|
La fel de simplu: pentru că ei sunt vii! Dureros de vii, căci le simțim zilnic atacurile.
Citat:
dar omul credincios -creat dupa chipul lui Dumnezeu devine prin moarte inconstient si nu simte nimic ?
|
Pentru că așa a rânduit Dumnezeu, și cred că a știut ce face. Imaginează-ți un singur aspect: un credincios moare și conform dogmei "nemuririi sufletului" va trebui ca sute/mii de ani să asiste la viața de chin pe care o duc urmașii/urmașii urmașilor lui în timp ce el se află în "fericirea Raiului". Ar mai fi acesta un Rai, ori cel mai teribil Iad?
Citat:
Te-am mai intrebat: ce fel de fapturi sunt demonii? vii sau moarte?
|
Până la momentul când va începe judecata lor și vor fi aruncați în "iezerul de foc" sunt cât se poate de vii.