View Single Post
Vechi 22.07.2011, 22:43:36
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
La această problemă greu se poate da un răspuns cu Da sau Nu. Taina naturii Dumnezeirii (mai mare decât toate cele șapte Taine ale Bisericii Ortodoxe) nu poate fi explicată cu Da și Nu. De fapt, dacă ar putea fi explicată, n-ar mai fi o taină. Mai mult, dacă ar fi pe deplin cunoscută, ar însemna că noi suntem în măsură să devenim zei.
Ceea ce putem ști este ceea ce ne-a fost revelat în Scriptură. Iar Scriptura spune că Iisus a murit și a înviat a treia zi. A afirma că El n-a murit este egal cu a afirma că n-a înviat (nici nu putea învia dacă nu murea în prealabil), iar această afirmație ar însemna suprema erezie, mai mare decât erezia saducheilor. Cam așa stau lucrurile...
Nu am facut niciodata un secret din faptul ca sunt un admirator infocat al puritanilor sau,ca sa fiu mai exact,al abordarii lor biblice.Am si motive sa-i critic pe alte aspecte dar am apreciat la ei ca nu au pus niciodata sub semnul intrebarii validitatea Scripturii,au stat tari pe stanca asta.Prin urmare acolo unde Biblia nu oferea explicatii extrem de amanuntite si ei evitau sa intre in detalii,considerand ca atat a considerat Cel de Sus necesar sa stim si prin urmare este suficient.Asta te fereste de capcana unor interpretari dincolo de granitele Scripturii.Din perspectiva prezentului acesta abordare a lor poate parea bizara lumii actuale,cuprinsa de clocotul modern,ametitor si pestrit dar eu continui sa cred ca abordarea lor era corecta.

Am zis sa raspund in aceiasi gama cu raspunsul pe care l-am primit :) Astept cu mare interes,de la colegul dvs de confesiune, prezentarea solicitata.Cu bine.
Reply With Quote