View Single Post
Vechi 22.07.2011, 21:57:53
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Daca vreti sa faceti ceva pentru cineva, faceti tot ce puteti cat este in viata.
”De aceea vă zic vouă: [i]Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea.”
Daca Domnul imi spune sa cer TOATE, inclusiv sa-i ierte de pacate pe cei decedati, dumneavoastra iarasi, imi spuneti ca nu trebuie sa fac asta, in contradictie cu cuvintul Domnului insa in corelatie cu profetesa dumneavoastra

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Asta ne invata crenismul propovaduit de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli. Inclusiv rugaciuni. Unde ai gasit dumneata, in Sfanta Scriptura, indemnuri sau exemple de rugaciuni pentru morti?
Exemplul care imi vine in minte este ca Isus s-a rugat pentru Lazar...Apoi:
“Vă indemn deci, inainte de toate, să faceți cereri, rugăciuni, mijlociri, mulțumiri, pentru toți oamenii;”(1 Timotei 2,1)
Toti inseamna toti

35. Dărnicia ta să atingă pe toți cei în viată și chiar morților fă-le parte de dărnicia ta.(Ecleziastul, 7, 35)
Iata ca apare negru pe alb:chiar MORTILOR fa-le parte de darnicia ta....

Macabei 12:
43. Și strângând bani după numărul bărbaților care erau cu el, două mii de drahme de argint a trimis în Ierusalim, să se aducă jertfă pentru păcat. Foarte bun și cuvios lucru pentru socotința învierii morților!
44. Că de n-ar fi avut nădejde că vor învia cei care mai înainte au căzut, deșert și de râs lucru ar fi a se ruga pentru cei morți.
45. Și a văzut că celor care cu bună cucernicie au adormit, foarte bun dar le este pus.
46. Drept aceea, sfânt și cucernic gând a fost, că a adus jertfă de curăție pentru cei morți, ca să se slobozească de păcat.
Ce-au facut ei? Au adus jertfa pentru pacat, exact pomana pe care o fac crestinii astazi...

Si acum stiu ce imi veti spune, ca deja am mai primit acest raspuns de la un alt adventist: Cartea intelpciunii lui Isus fiul lui Sirah, Macabei sint carti de seara, bune de citit ca fapt divers... Ce convenabil pentru dumneavoastra: intii rastalmaciti cuvintele Mintuitorului, iar apoi, pentru pentru ca Cuvintele Lui au acoperire in Biblie, ati scos din aceasta acele carti care nu v-au convenit.

Deci, aveti destule versete care va confirma ca s-au facut atit rugaciuni pentru cei raposati cit si pomana pentru ei. Mai e ceva: daca cineva se roaga pentru cei decedati, face un lucru bun, chiar daca dupa dumneavoastra e inutil. Totusi: de ce staruinta asta continua de a NU NE RUGA ( pe care am intilnit-o la adventisti)? Doar cel rau poate sa duca o campanie pentru oprirea rugaciunii.

Last edited by nutucutu; 22.07.2011 at 22:00:36.
Reply With Quote