Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
Nu trebuie reluata ideea.Se formuleaza sub forma de intrebare pentru ca este in context interogativ(,,Oare n-ati citit ce vi s-a spus de Dumnezeu, cand zice..22:31b).Ar fi cum spui tu daca Hristos ar fi spus acele cuvinte de la EL,in premiera, dar el citeaza din Exod,unde nu este interogatie ci afirmatie directa ,,Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov" si atunci mergi la sursa de baza.Nici urma de interogatie.[b]
|
Corect. Daca citim si in Exodul 3:6, trebuie sa-ti dau dreptate. Acel semn de intrabare avea alt scop decat cel crezut de mine.
Dar, trabuie sa tinem cont, numaidecat, de faptul ca Domnul Iisus Hristos vorbea
despre inviere. Astfel, se referea la
invierea lui Avraam, Isaac si Iacov, care murisera si vor fi inviati. Eu cred ca Avraam, Isaac si Iacov sunt in aceeasi stare cu patriarhul David. Despre David stim bine ca este mort si "nu s-a suit la cer"(ne-o spune Sfantul Apostol Petru in Fapte 2:29,34). Toti credinciosii (Avraam, Isaac, Iacov, David) care au adormit, vor fi inviati.
Stiu ca vezi altfel lucrurile. Repet: eu nu inteleg ce ai vrut sa spui despre patriarhii care
au murit, dar totusi
sunt vii si
vor avea parte de invierea celor neprihaniti.
Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave
.Grasule,sper ca nu consideri ca vei veni ca argument exegetic cu o virgula si ca nu voi verifica textul initial.M-as simti jignit daca crezi asta... :)
|
Scuze. La asta chiar nu m-am gandit. Stiu cu cine am de a face. Trebuia sa verific eu, inainte de a posta. Greseala este ca nu am facut-o.