[quote=grasu77;380507][quote=delia31;380461]
Citat:
În prealabil postat de grasu77
1.Pentru dvs. "sufletul" este ceva care traieste in prezenta lui Dumnezeu, avand simtiri si constienta (exac ca un om viu). Nu inteleg de ce ar mai avea nevoie de o carcasa (un trup). Mai au vre-un rost revenirea Domnului si invierea? Ce nevoie mai are "sufletul" acela care traieste si simte, de un corp?
1. Sfantul Apostol Pavel vedea moartea ca o incheiere a socotelior cu lumea aceasta. Si, cum dupa moarte urmeaza trecerea "de la moarte la viata" (adica INVIEREA) si trairea in prezenta lui Hristos, este normal sa spui ca moartea este un castig.
2. Sunteti incorigibila. Tot nu mi-ati spus nimic despre importanta revenirii Domnului si a INVIERII (vazuta "in lumina" teologiei dvs). Dati-mi voie sa va ajut. Eu o sa incep iar dvs. o sa continuati sau o sa dezvoltati subiectul:
- dvs. credeti ca ceva din mort (asemanator cu o fantoma) se desprinde si traieste mai departe, in mod constient, activ, plin de simtiri, etc. Aceasta entitate (sper sa nu va suparati ca nu o numesc suflet - as jigni Sciptura) se duce si traieste in prezenta lui Dumnezeu sau in rai (nu am inteles prea bine). Totul este foarte bine. Totusi, Domnul Iisus Hristos complica lucrurile si se intoarce sa rezolve problema cu cadavrele (trupurile moarte) ale entitatilor nemuritoare si fericite. Cam asa stau lucrurile in viziuea dvs. Va rog sa ma corectati si sa continuati.
P.S. Stiu ca fugiti de tema revenirii Domnului si a INVIERII, precum dracul de tamaie (cum se spune in popor). Invierea asta cam incurca socotelile cu nemurirea mortului. Totusi, faceti un efort si explicati importanta acestui eveniment.
|
pai, ca sa putem continua acest dialog al surzilor, am nevoie de feed-back-ul dvs. Raspundeti dvs. la intrebarile de pana acum incepand cu postarea din linkul de mai jos, legata de conceptia dvs. despre Hristos.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=117