Citat:
În prealabil postat de grasu77
Se pare ca nu ati inteles intrebarea (despre inviere) si ati demonstrat ceva de care nici un crestin (indiferent de confesiune) nu se indoieste (viata vesnica).
Domnul Iisus spune: "Eu sunt invierea si viata. Si oricine traieste si crede în Mine nu va muri în veac.". In alta parte spune: "Voia Tatalui Meu este ca cine vede pe Fiul si crede in El, sa aiba viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40).
Despre viata vesnica nu se indoieste nimeni. Dar, Domnul leaga mostenirea vietii vesnice de INVIERE. Despre asta nu ne-ati spus nimic.
Ce se intampla cu credinciosii care au murit? Cum vor mosteni viata vesnica? Vor fi inviati pentru a trai vesnic ("nu va muri in veac")? Sau exista o alta modalitate de mostenire a vietii vesnice, fara sa fie necesara INVIEREA?
Eu vad mostenirea vietii vesnice, a celor morti in credinta, in stransa legatura cu INVIEREA. Asa am inteles din invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Sai Apostoli. Din postarea dvs., am inteles ca mortii pot mosteni viata vesnica fara inviere. Nu ati pomenit nimic de INVIERE. De ce?
|
cum poti sa ai viata vesnica daca este un moment in care nu ai viata(cand esti mort)?