Aratati-mi un om care s-a realizat din pct de vedere material si mai are si grija sufletului.Asta e si ideea ca banii multi tot mai multi de fac sa te gandesti numai la ei,ca sufletul se poate mantui si la batranete,cand lasi afacerile copiilor(zic unii).Nu zic acum ca trebuie sa fim saraci.Fiecare stie limita sa dar cum dorinta de a a vea bani este nelimitata...cam greu sa te opresti la o bariera.Banii schimba omul enorm,enorm de mult.Am destule exemple pe langa mine,oameni care dupa ce s-au imbogatit au uitat aproape ,repet apropape cu desavarsire de suflet,si singurul lucru care trebuia implinit era stomacul si portofelul,oameni care au uitat sa isi creasca proprii copii ajungand pana la a a firma ca "daca ii dau copilului bani cat sa faca ce vrea in ziua aia,nu mai are nevoie de nimic,nu ii mai port grija"..Asa ca sa nu ne amagim o sa ma opresc la un salar de 20 mil si la o masina second hand...daca ai intrat in jocul banilor...joci dupa melodia lor.Pana si o cunostinta de a familiei mele,preoteaza zicea"In primii ani de slujire ai sotului stateam in garsoniera apoi peste ani ne-am mutat la 2 camere,la 3 camere,la 4,apoi la casa si tot nu ma mai multumeam parca voiam mai mult ,mai frumos,mai mare,mai...,mai...mai..."Ca sa nu mai zic de altcineva care zicea"Am bani,am masini cat pt fiecare membru al familiei,am copii,dar...nu sunt fericit,as prefera sa ma trezesc intr-o dimineata ca traiesc cu familia undeva la tara,ca duc un trai modest,obisnuit,dar sa fiu fericit chiar daca stomacul nu plesneste"
sa va zic si un alt exemplu.Am cunoscut la biserica de la noi din cartier o femeie.CAm la 30 de ani.Oameni buni atata fericire si multumire ce se citeste pe fata acestei femei nu va inchipuiti.O stiu ca este necajita.Se si vede.E imbracata modest,dar multumirea ei vine din alta parte,are 4 baietei(si mai vine unul in burtica),cam slabuti dar frumusei,cuminti si voiosi in acelasi timp,vin mereu la biserica si stau cuminti si asculta toata "povestea".
Eu spun ca mai degraba din situatii de acest gen(ultimul) vine fericirea.Dar...cam pt noi toti e greu de inteles...si daca intelegem e greu de facut.dar NU SUNTEM SINGURI.
Doamne ajuta!
|