View Single Post
Vechi 18.07.2011, 21:13:04
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si citatele din Evanghelii care vorbesc despre el sunt... ? :)
A, întreg Noul Testament vorbește despre legea iubirii și a credinței în Domnul Iisus Hristos. Ar fi cam greu să citez toată Scriptura... :)
Acum serios, voi încerca să dau doar câteva exemple din Evanghelii și din epistole.
Galateni: "Pentru că toată Legea se cuprinde în acest cuvânt: să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Iubirea nu face rău aproapelui. Iubirea este, deci, împlinirea Legii".
Galateni: "Fraților, purtați-vă sarcinile unii altora și așa vom împlini legea lui Hristos".
I Corinteni 13, 13: "Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea, iar mai mare dintre acestea este dragostea".
Romani 10, 8-10: "Dar ce zice Scriptura? "Aproape este de tine cuvântul, în gura ta și în inima ta", adică cuvântul credinței pe care-l propovăduim. Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire".
I Petru: "Pe El, fără să-L fi văzut, Îl iubiți. Întru El, deși acum nu-L vedeți, voi credeți și vă bucurați cu bucurie negrăită și preamărită, dobândind răsplată a credinței voastre mântuirea sufletelor".
I Ioan: "Fiilor, să ne iubim unii pe alții, pentru că dragostea este de la Dumnezeu și cel care iubește L-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire".
Tot I Ioan: "Dumnezeu este iubire și cine rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne în el".
I Ioan 5, 4-5: "Și aceasta este biruința care a biruit lumea: credința noastră. Cine este cel ce biruiește lumea, dacă nu cel ce crede că Iisus este Fiul lui Dumnezeu?"
Ioan3, 16-17: "Căci așa a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel unul născut L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Că n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască lumea prin El".
Ioan 17, 3: "Și aceasta este viața veșnică: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimis".
Ioan 6, 48: "Adevărat, adevărat grăiesc vouă: cel ce crede în Mine are viață veșnică".
Galateni: "Știind, deci, că prin faptele Legii nimeni nu se va îndrepta, ci prin credința în Hristos Iisus, am crezut și noi în Hristos Iisus, ca să ne îndreptăm prin credința în Hristos, iar nu prin faptele Legii, căci prin faptele Legii nimeni nu se va îndrepta".

Ioan 13: 34.Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul.35.Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții.
Reply With Quote