View Single Post
Vechi 18.07.2011, 00:57:38
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Curiozitate? Indoiala? Dorinta de certitudini?
Eu consider ca exista un risc foarte mare in modul de a da curs unor idei lipsite de... Duh Sfant. Si vrajitoarele fac multe experimente cu aghiazma si cu alte lucruri sfinte, fiind convinse ca magia lor e mai alba decat... albul.
"Fericit esti, Tomo, ca ai vazut si ai crezut, dar mai fericiti cei ce nu au vazut, dar au crezut."
Indoiala isi va face loc toata viata in sufletul nostru daca noi o lasam sa se strecoare. Entuziasmul de inceput e mare, dar vrajmasul ne invaluie cu aburii minciunii si putem ajunge dintr-o pozitie privilegiata, in una decazuta. Cand Mantuitorul este aproape, sa ne intinda mana precum lui Petru, poate ca mai avem sansa de a fi salvati, dar cand in jurul nostru avem o armata de "carcotasi", care ne indeamna la "experimente, e greu sa nadajduim ca nu ne vom frange gatul in caderea noastra. Au fost cazuri cand diavolul aprindea lumanarile in Sfantul Altar, iar tanarul preot era incredintat ca o facea Ingerul Pazitor. Au fost cazuri cand "experientele" unor staruitori in rugaciunea isihasta, au ajuns dureros de triste. Daca am baui macar de ce arsenal dispune diavolul ca sa ne insele, ne-am cutremura. Dar... "ce ne-am face fara diavol" - vorba Parintelui Papacioc - ? Cine s-ar mai mantui? Vegheati, fratilor, dar nu va jucati de-a experimentele. Aghiazma mare nu se ia in orice conditie, iar o rugaciune - oricare ar fi ea - nu ne da ingaduinta de a o "testa", dupa ce am mai facut si alte degustari, decat in conditii cu totul speciale si de maxima necesitate: accident, intoxicare, posedare, etc. Asa ca, indiferent de ce vor crede si vor mai spune unii sau altii, eu raman la parerea ca acest gen de ispitire a Duhului Sfant este nociv si distrugator.
Doamne, iarta-ne pe noi, ca suntem naivi si pacatosi. Da-ne intelepciunea Ta, si arata-ne cararea cu blandete.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote