View Single Post
  #244  
Vechi 16.07.2011, 22:57:21
AllegroNonTroppo AllegroNonTroppo is offline
Member
 
Data înregistrării: 19.06.2011
Mesaje: 78
Implicit

Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni Vezi mesajul
Sunt mai multe experimente care demonstreaza pozitia stationara a pamantului:
- Experimentul Michelson-Morely
Experimentul Michelson-Morley nu demonstreaza pozitia stationara a pamantului. Isi propusese sa masoare viteza de rotatie a pamantului, dar a esuat, deoarece se baza pe o presupunere care ulterior s-a dovedit falsa (si anume ca lumina circula printr-un "eter").

Citat:
In 1851 Foucault spunea ca rotatia Pamantului in jurul axei proprii poate fi demonstrata de rotatia constanta a planului de oscilatie al unui pendul. Astfel acea rotatie constanta a fost exprimata prin F = 15°sinφ / h. In timpul eclipselor de soare din 30 Iunie 1954 si 22 Octombrie 1959, Maurice Allais a descoperit ca in timpul unei eclipse de soare, viteza de rotatie a planului de oscilatie a pendulului Foucault nu este constanta. in timpul eclipsei de soare din 15 Februarie 1961, Gheorghe Jeverdan, Gheorghe Rusu si Virgil Antonescu au descoperit ca perioada de oscilatie a unui pendul Foucault nu este constanta. Cum se poate explica acest lucru in cazul in care pendulul este afectat doar de "rotatia" Pamantului? Stiati ca pendulul lui Foucault, la ecuator, nu-si schimba absolut deloc planul de oscilatie?
Si ce vrei sa demonstrezi cu asta? Ca in timpul unei eclipse pendulul este afectat si de alti factori, momentan necunoscuti. Asa si?