Citat:
În prealabil postat de vivi88
singurele mele regrete sunt faptul ca am incurcat atata lume- pe mine, pe el, parintii mei care au contribuit la pregatirile pentru nunta, lumea s-a strofocat pentru noi, taik-su mai si gasise nashi... trebuia si eu sa ma interesez mai devreme. ah ionca ceva, am o cunostinta care tine sarbatorile pe vechi si mi-a promis ca face in asa fel incat sa nu fie nevoie de mirungere. ca dupa nunta aranjam eu sa ma duc in continuare la biserica dp stil nou.
|
Intr-adevar, trebuia sa-ti pui problema mai devreme dar nici ei n-au fost foarte corecti si onesti cu tine.
Acum, nu trebuie ca dintr-un sentiment de vinovatie sa lasi lucrurile in voia intamplarii, pentru ca bine nu va fi.
In ceea ce priveste cunostinta ta, probabil tot stilist de a lor este si probabil vine cu un alt compromis, cum adica "aranajam"?
Chiar presupunand ca se va tine de cuvant si nu e o alta cursa, cum vine treaba asta?
Ei trebuie sa inchida ochii ca tu tii de dreapta credinta? Ai sa fii
tolerata?
Presupunand ca el ar accepta asta, si parintii lui (pentru ca sigur vor afla), ce fel de familie va fi? Duminica unul va pleca intr-o parte celalalt intr-o parte?
Copii unde vor fi botezati? Ce educatie vor primi? Vor fi crescuti de socri cu ideii cum ca preotii din Biserica ta sunt toti pacatosi, ca parintele Cleopa arde in iad cu dracii, ca mama e o ratacita?
Nu te lasa pacalita, ai vazut cat de jos se pot cobora daca vroiau sa iti faca "convertirea" fara sa-ti zica macar despre ce e vorba, acum iti vor promite marea si sarea, pentru ca ei stiu ca
o data casatorita, nu vei mai avea de ales si intr-un fel sau altul te vor determina sa faci ceea ce vor ei sa faci.
Pentru ca este si mandria lor in joc, nu cred ca vor accepta faptul ca fiul lor este casatorit cu o "ratacita" cum ne vad ei pe noi.
Apropo, mai au si altii copii?
Vor pune presiune asupra ta direct si mai ales indirect (prin fiul lor), nu vei avea zile bune cat vor trai, mai ales daca veti sta in acelasi oras, sub acelasi acoperis nu mai zic.
Nici macar divort nu ai sa poti da, pentru ca este pacat, stiind de la bun inceput in ce intri, va trebui sa iti duci crucea cu pretul fericirii tale si a unei casnicii linistite de care in mod sigur nu vei avea parte decat cu un pret foarte mare: al sufletului tau. Si sa nu crezi a renuntand la el vei fi fericita, dimpotriva..
Inca o data, nu accepta nici un compromis.
Daca el e intr-adevar baiat bun, da-i o sansa sa revina la dreapta credinta si daca revine, atunci v-ati putea casatori, muta undeva departe de parintii lui, etc.