View Single Post
Vechi 16.07.2011, 17:15:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Sonia19 Vezi mesajul
Si cam ce legatura are asta cu ce am zis eu. Eu nu va contraziceam pe dvs, in mod special. De astfel se observa ca nu am dat quote niciunui mesaj. Eu contraziceam o mentalitate: aceea ca oamenii difera in functie de initialele de pe placuta de inmatriculere. Si mai semnalam ca, in momentul in care cineva afirma: Bucurestiul este mai urat si mai murdar decat Brasovul, in subconstientul sau, compara Rahova cu Piata Sfatului- din nou, un lucru nedrept si care nu denota, nici pe departe, obiectivism.

Ps: ma scuzati ca mi-am reluat ideea, dar se pare ca nu a fost suficient de bine expusa in primul mesaj
Si eu m-am referit la unii bucuresteni, pe care i-am auzit pe strada vociferand... de aici raspunsul meu.
Daca e sa comparam oamenii din Bucuresti cu cei din Brasov, atunci gandul ma duce la Thomas Mann, care compara oamenii de la ses cu cei de la munte, considerandu-i pe cei de la munte mai spiritualizati, decat cei de la ses.
Interesanta si comparatia cu placuta de inmatriculare...
Cred insa ca ceea ce conteaza cu adevarat este gradul de induhovnicire, nu atat locul din care ne tragem. Ca temperament insa bucurestenii sunt mai iuti in reactii, ca sa zic asa, decat cei de la Brasov, care sunt mai domoli.
Evident aprecierile acestea sunt pur subiective.
Reply With Quote