View Single Post
Vechi 16.07.2011, 09:43:13
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de asculta-ma Vezi mesajul
V-as ruga sa imi spuneti ce intelegeti voi prin ... ''Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui''..nu e transcrierea motamo..dar in proportie de 95% e corecta zic eu.

Vreau sa VA GANDITI , si apoi sa imi raspunde-ti...dupa cateva posturi o sa va spun parerea mea:).
Ca Dumnezeu e la fel ca noi din punct de vedere fizic spun mormonii, o secta din SUA. Crestinii spun ca Dumnezeu e duh, adica nu are trup fizic.
Despre ce intrebi am scris si eu acum doua zile, poti gasi explicatia exacta aici: http://www.plasticsusa.com/ortho/chipul.html
Iar ce am scris eu in mesaj: " In Facerea scrie la inceput ca Dumnezeu a facut omul "dupa chipul si asemanarea Sa". Ce inseamna acestea? Sf. Ioan Damaschin spune: "chipul inseamna ratiune si libertate, in timp ce asemanarea reprezinta dobandirea virtutii Dumnezeiesti".
Asadar chipul e ceea ce ne deosebeste de animale, adica vointa, liberul arbitru, constiinta, etc. Cu acestea ne nastem. Asemanarea cu Dumnezeu insa trebuie sa o dobandim pe parcursul vietii, prin fapte, credinta si har. "
Reply With Quote