View Single Post
Vechi 16.07.2011, 07:34:45
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de asculta-ma Vezi mesajul
V-as ruga sa imi spuneti ce intelegeti voi prin ... ''Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui''..nu e transcrierea motamo..dar in proportie de 95% e corecta zic eu.
Bogdan, fi binevenit! Nu știu dacă te va satisface ce înțeleg eu din cuvintele:

"Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră..." (Facerea 1,26)

însă încerc...

Omul trebuia să poarte chipul lui Dumnezeu atât în asemănarea exterioară, cât și în caracter. Chipul acesta era mai degrabă în termenii naturii sale spirituale decât fizice. El a devenit „un suflet viu”, sau mai exact o ființă vie, înzestrată cu o voință liberă și o personalitate conștientă de sine. Natura aceasta a reflectat sfințenia divină a Făcătorului ei până când păcatul a nimicit asemănarea divină. Numai prin Hristos, strălucirea slavei lui Dumnezeu și „întipărirea Ființei Lui” (Evrei 1,3), natura noastră este transformată din nou după chipul lui Dumnezeu (Coloseni 3,10; Efeseni 4,24).
Asemănarea noastră cu Creatorul cred că trebuia să se reflecte și în raportul cu Creația, respectiv cu celelalte ființe create de Dumnezeu, așa cum reiese din întregul context al versetului. Îți recomand să citești Biblia în continuare cu atenție și rugăciune și sunt convins că vei găsi multe răspunsuri la întrebările tale. Domnul să-ți ajute!
Reply With Quote