View Single Post
Vechi 15.07.2011, 10:17:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de anita Vezi mesajul
Se adeveresc spusele psalmistului :
"Ce te falesti intru rautate puternice?"
In Bucuresti viata este foarte grea ,e multa agitatie si oamenii sunt stresati.
Lipsurile ii streseaza si mai mult.
Evident , nu e un motiv pentru astfel de manifestari.
In Occident e un alt nivel de trai si exista o educatie civica care se face din familie si scoala.
Ca sa fie curat in Bucuresti ar trebui sa fie bani pentru curatenie .
Sunt foarte multi oameni fara adapost ,care traiesc la marginea societatii si acestia fac multa mizerie
Eu cred ca macar atat ar trebui sa facem si noi ,sa ne civilizam.
La mine la bloc este multa verdeata.
Vin elevi (e o scoala peste drum) si mananca seminte .
Cand trec le spun,dar nu inteleg.
I-am mai luat si peste picior ,ca nu se mai civilizeaza, dar degeaba.
I-am mai si gonit dar m-am linistit ,ma gandeam ca imi zgarie masina.
Daca in scoli s-ar face campanii de adunare a gunoaielor cred ca nici ei nu s-ar mai purta asa.
Da, Anita, e vorba de educatie civica, aceasta incepand cu cei 7 ani de acasa. Pe noi mamele noastre ne invatau sa nu aruncam hartii pe jos...

In privinta semintelor, acum ateva zile veneam acasa si un grup de tineri mancau seminte in usa blocului. Le-am zis: Imi imaginez ca dupa ce ati terminat de spart seminte veti matura, nu?!?
Mi-au raspuns ca nu, caci arunca cojile in gradina; si au exemplificat aruncand cojile peste umar.
Eu nu spun ca avem un tineret rau, ci ca acest tineret trebuie invatat sa pastreze macar, daca nu fac curat dupa ei.

Intr-adevar eu am alta optica acum; de aceea si spun, caci lumea s-a obisnuit sa fie asa si nu considera ca trebuie schimbat ceva, sau macar ca se poate schimba. Si fac acest lucru, de a atentiona in acest sens, pentru ca vad ca ar trebui sa fie altfel. Daca tac, s-ar putea sa ma obisnuiesc si eu si sa mi se para normal.

Stres exista peste tot. Ritmul alert din Bucuresti ii face pe acestia mai activi. Imi trebuie intotdeauna o perioada de adaptare la acest ritm.

DA, curatenie inseamna si costuri, dar si locuri de munca; dar a pastra nu necesita costuri. Macar sa nu aruncam si noi pe jos, ci sa aruncam in pubelele de gunoi.
CAnd eram copil venea sectoristul si ne amenda, daca nu maturam in fata casei. Poate ca ar trebui sa se reia obiceiul. Asa s-ar invata si o anumita nationalitate conlocuitoare sa faca curat, nu doar sa faca mizerie. Nu sunt singurii carora li se datoreaza mizeria din Bucuresti si de pe alocuri, dar ei au o contributie importanta.

Scoala lasa de dorit din multe puncte de vedere. Intr-adevar scoala ar putea face ceva in aceasta privinta, prin sensibilizarea elevilor.
Reply With Quote