View Single Post
Vechi 14.07.2011, 11:01:54
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Scrie sa nu ne imbatam de vin, nu sa nu bem vin. Vinul se bea in legatura cu mancarea, nu singur.
Dar cine stie ca nu s-ar putea abtine de la a se imbata, sa se lase de tot de vin. Sa nu abuzam de vin, dandu-i posibilitatea de a ne deveni piatra de poticnire.
Dar sa nu exageram cu aceasta abtinere de la vin, si sa nu dam atentie adevaratelor noastre pacate. Poate ca eu nu beau vin, dar am alte pacate. Atunci care e folosul faptului ca eu nu beau vin?
Sa constientizam adevaratele noastre pacate si cu acestea sa ne razboim, ca sa ajungem curati ca lacrima, devenind salas al Duhului Sfant.
De ce am exclude tocmai aceasta din categoria "adevăratelor noastre păcate"? Doar pentru că este tentant, plăcut și ispititor (așa cum spune și Scriptura)? E adevărat ce spuneți și încercați să extindeți puțin categoria exceselor și la alte ispite. Veți avea tabloul complet al omului lipsit de Duhul Sfânt. Ba chiar mai rău, al omului ce merge sigur spre pierzare. Repostez versetul:

"Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul." (Efes.5,18)

P.S. pierzarea este în opoziție cu mântuirea: Ioan 3,16.