View Single Post
Vechi 11.07.2011, 14:24:12
omul_2011
Guest

Implicit Bravo frate Mihnea!

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu, nicio grijă ! Ecumenismul este o afacere între creștini. Deci, pentru ca cineva să fie suspectat de ecumenism, trebuie să fie mai întâi creștin.

Iar ecuația fundamentală a creștinismului, așa cum v-am spus, e aceasta: "Isus este Dumnezeu". Că El a fost un om, unul foarte stimabil, dar nu Dumnezeu, e un lucru crezut de toți musulmanii, ba chiar și de unii budiști. Dv, fiind un musulman cu tendințe budiste, nu puteți reclama pretenția de a fi acuzat de ecumenism.
Deci asta este replica fratiei voastre, concluzia ca as fi musulman:) Se pare ca este tipic tuturor celor limitati, cand li se argumenteaza ceva, sa inceapa repede cu acuze si improscari ca daca celalalt are o parere diferita, este clar ori de alta religie, ori stapanit de diavol, asa cum insusi Iisus a fost si el acuzat in acelasi fel de catre iudei, cand nu mai aveau argumente.
Asa va intreb si eu acum:
-daca eu sustin iubirea de Dumnezeu si in aceiasi masura si intre noi oamenii, indiferent de rasa, cultura si religie, este ceva rau ? te rog sa-mi explici cum.

-daca eu sunt de parere ca noi oamenii suntem la fel de fii ai lui Dumnezeu ca si Iisus, la fel te rog sa explici de ce este rau, indemnand sa urmam invataturile Lui Iisus prin care El ne-a aratat ca sunt calea sa ajugem la sfintire ca si El?

-si cum ar sustine un musulman ideea de a se construi cat mai multe Bisericii ortodoxe? :)

-Cum ai dedus ca as fi musulman? nu ca m-ar jigni, respect si musulmanii, dar tu chiar ii jignesti pe ei, crezand ca un musulman poate avea vreodata tendinte buddiste, mai ales pe cei din Kashmir- Pakistan si India...Dar este clar ca trebuia sa arunci fratia ta cu putin acid asa crestineste, nu? :)

Te asigur ca nu voi participa la asa ceva. Daca esti apt pentru dialog, vin-o cu argumente ... Sau macar cu o palma, dar sfanta, daca o ai...:) Doamne ajuta!
Reply With Quote