View Single Post
Vechi 10.07.2011, 15:10:47
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu cred ca doar se recomanda.
Cineva care ar veni cu o sticla de vin la masa cred ca ar fi privit ca un extraterestru. Corect?
Nu doar se recomanda, se da invatatura: Un ocărâtor este vinul, un zurbagiu băutura îmbătătoare și oricine se lasă ademenit nu este înțelept. Pildele lui Solomon 20:1 Dar dupa cum am mai spus nu am cunostinta sa se fi luat masuri disciplinare decat impotriva celor care s-au imbatat

Daca as invita o familie din biserica mea la masa si ei ar veni cu o sticla veni vin? N-ar face-o, stiu toti ca nu beau vin.

Daca as invita o familie de ortodocsi la masa si ei ar veni cu o sticla de vin?
Le-as multumi frumos si as da-o nevestei s-o puna data viitoare pe friptura.

In nici un caz nu as privi chioras la el si nu as incepe sa-i tin predici.
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ce intelegeti prin "apologia vinului"?
Un tip, crestin si apologet al vinului, stie ca eu, de dragul Domnului si al sufletului meu, m-am hotarat sa tin post de vin pentru toata viata mea. Este o alegere pe care am facut-o in urma invataturii primite in biserica mea.

El vine la mine sa-mi predice cat bun e vinul si ce dulce si ce hranitor si ce efecte medicale are.
Asa ca o paranteza: crestinul nostru se plange de felul in care necredinciosii il ademenesc pe el in Postul Pastelui sa manance de dulce. Dar el, la randul lui, ma ademeneste pe mine sa beau vin.