View Single Post
Vechi 08.07.2011, 16:12:58
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Alte câteva citate despre Hristos Dumnezeu

Potrivit Sfântului Evanghelist Ioan (cap. 14), atunci când Apostolul Filip L-a rugat pe Domnul Hristos să i-L arate pe Tatăl, Mântuitorul i-a răspuns astfel: "Sunt cu voi de atâta vreme și tu nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine L-a văzut pe Tatăl".
Un alt text clar despre divinitatea lui Iisus este pericopa evanghelică citită de Biserică în Duminica Tomei. Astfel, după ce Mântuitorul Hristos i S-a arătat lui Toma, convingându-L de adevărul Învierii Sale, Apostolul, plin de entuziasm a strigat: "Domnul meu și Dumnezeul meu". Domnul Hristos nu l-a contrazis... ci i-a replicat: "Fiindcă M-ai văzut, ai crezut. Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut".
Iată alt citat biblic în care Hristos este numit clar "Dumnezeu":
3.Căci aș fi dorit să fiu eu însumi anatema de la Hristos pentru frații mei, cei de un neam cu mine, după trup, 4.Care sunt israeliți, ale cărora sunt înfierea și slava și legămintele și Legea și închinarea și făgăduințele, 5.Ai cărora sunt părinții și din care după trup este Hristos, Cel ce este peste toate Dumnezeu, binecuvântat în veci. Amin! Acest ultim citat este din Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel (9, 3-5).
Un alt text referitor la tema discuției noastre este prologul Evangheliei după Ioan (mai exact, primele 18 versete din această Evanghelie). În acest text, Evanghelistul mărturisește că Hristos, "Cuvântul lui Dumnezeu", a preexistat întrupării și a participat la crearea universului. Trebuie să mă opresc aici, din păcate. În următoarele două săptămâni, voi fi plecată într-un loc în care funcționează foarte greu internetul. Sper din tot sufletul să mai pot participa la discuțiile de pe forum și în următoarele zile, dacă-mi va merge internetul. Dacă nu... oricum sunt foarte mulți utilizatori care vă mai pot lămuri în privința învățăturii de credință despre Iisus Hristos, Dumnezeul nostru. Acum aș dori să mai adaug doar faptul că divinitatea Sa este mărturisită chiar și în Vechiul Testament, în profețiile mesianice.

Numai bine tuturor!

Doamne ajută!

Cu respect,
Laura Stifter
Reply With Quote