View Single Post
Vechi 08.07.2011, 08:45:30
multinlaturatu multinlaturatu is offline
Banned

Data înregistrării: 06.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Azi am vazut pe una din tarabe "Viata lui Iisus", fapt care evident mi-a atras atentia. Am recunoscut insa poza de pe coperta, si am stiut imediat ca e vorba de o carte sectara, lucru confirmat si de autorul cartii: Ellen White.
Cu aceasta ocazie mi-am amintit ce am citit in aceasta carte: ca Domnul Iisus Hristos nu a baut vin, ci must. Lucru confirmat si de vanzatorii, pe masa carora am vazut aceasta carte. Am primit explicatia ca tot ce e fermentat e daunator, dovada bolnavii de schizofrenie, care si-au atras boala de prea mult vin.

Vinul nu e daunator. Si mai e ceva: masura in toate, caci prea mult vin strica, dar nici lipsa vinului nu e buna. Acolo unde s-a scos vinul din manastiri, au aparut durerile de stomac, vinul luat cu masura fiind un bun medicament, pe care il recomanda si Sf. Apostol Pavel: pentru intremarea corpului.

Ma intreb insa ce ne-am face fara vin, avand in vedere ca Sf. Euharistie nici nu poate fi gandita fara vin. Vinul, care se transforma in Sangele Domnului si pe care noi il primim spre tamaduirea sufletului si a trupului, caci are rol sfintitor si vindecator.
Subiectul acesta a mai fost discutat cel puțin pe două topice, chiar dacă a mai fost "periat" de Poliția Forumului. Doriți să-l redeschideți? Dacă nu, ce rost a avut postarea?