Subiect: Metafore
View Single Post
Vechi 07.07.2011, 20:37:52
dapetcu21 dapetcu21 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Frate ce spui tu e un amalgam cu intelesi intre-taiate dar sa iti spun ce stiu eu.
Dumnezeu e fiinta suprema, nu natura sau universul care au fost create de El. Unii oameni spun ca El e toate astea pentru ca nu stiu la ce altceva sa se raporteze si prefera sa gandeasca asa.
Razboaiele sunt rezultatul oamenilor, care nu au inteles bine Voia Domnului, care vrea pace si nu razboi dus in Numele Sau.
Religia in sine nu e un scop, e un nume. In spatele numelui se ascunde ceva si multi oameni interpreteaza prin ce cred ei, prin ce vad ei fara sa vada esenta. Parerea in sensul religiei si in directia acestui nume nu isi are locul. E ca si cum v-ati da parerea in de ce 2+2=4 sau asa ceva. Cunoasteti, intelegeti si dupa dati-va cu parerea. Nu e o mustrare si nici un repros, acelasi lucru fac si eu, caut sa inteleg cat mai mult sa cunosc cat mai multe din crestinism.
Ce spun eu e un singur lucru: De ce crezi ca Biblia spune exact ce s-a intamplat? (Ai dovezi?) De ce sa nu vezi in alt fel lucrurile, metaforic? i.e Sa intelegi, dupa cum ai spus tu, si sa inveti din acele pilde, indiferent daca crezi sau nu ca au fost reale? De ce sa nu GANDESTI inainte sa inghiti o informatie? La ce te ajuta sa stii ca Adam si Eva au fost dati afara din gradina Edenului pentru ca Satan cu infatisare de sarpe i-a ademenit? Te ajuta sa intelegi ca nu e bine sa ai incredere in oricine pentru s-ar putea sa iti para rau mai apoi...
Reply With Quote