View Single Post
Vechi 04.07.2011, 21:54:04
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Si Sfantul Duh unde este?
Ca aici se vorbeste doar de sentimente si energii omenesti.

Sfantul Duh este primit prin binecuvantare.
Nu este teorie, ci o simtire launtrica cutremuratoare.
Citeste rugaciunea preliminara.

Oricum, as vrea si eu o trimitere la texte budhiste autentice unde se pot citi lucrurile astea. Dar trimiteri exacte si material accesibil online, ca la nu's ce biblioteca din nu stiu ce manastire tibetana nu am acces.

Poti sa incepi cu http://kadampa.org/en/books/guide-to...s-way-of-life/

Ai probleme serioase cu interpretarea Scripturii.
Se zice ca cea mai frecventa eroare este de a interpreta literal Scriptura acolo unde exista un sens duhovnicesc si a interpreta duhovniceste acolo unde exista un sens cat se poate de literal.

Adica acolo unde scrie alb pe negru "Toți câți au venit mai înainte de Mine sunt furi și tâlhari" tu spui ca se refera strict la o realitate duhovniceasca?

Da, se refera strict la o realitate duhovniceasca. Acesta este intentia finala. Isus este iubirea cunoscatoare care patrunde in inima si o ia in stapanire cu totul. Pana nu cunoastem aceasta minunata stare, traim in minciuna. Toate gandurile si miscarile mintii in afara acestei trairi sunt “furi si talhari”. Desi iL marturisim pe Isus si spunem ca iL cunoastem, pana la aceasta patrundere a inimii suntem necunoscatori. Astfel ca numai prin El este mantuire. In afara acestei dragoste este inselare si intuneric.

Daca o interpretam literal, asa cum sugerezi, inseamna ca toti invatatorii dinaintea Lui Isus sunt furi si talhari, fara deosebire. Crezi ca asa este?

Vino te rog cu acea parte din "Pateric" sau "Filocalii" unde ai gasit afirmatia ca acel pasaj nu are nici o interpretare literala ci strict duhovniceasca.

Am incercat sa caut in cateva arhive, dar nu am gasit. Imi pare rau. Aceasta interpretare am citit-o, nu este de la mine.

Si cum se impaca asta cu adevarul?
Pana la urma, dupa tine, invatatura budhista este o invatatura revelata sau filosofie omenasca cu tot ceea ce decurge de aici?

Sunt convins ca toate invataturile care ne indeamna sa fim buni, omenosi si credinciosi vin de la Dumnezeu, desi uneori par ca vin de la oameni.
Reply With Quote