Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Oricum nu o scoatem la capat dar macar sa enumeram variantele pe care le dezbatem , eu cred ca sint chiar 4 si nu 3.
1.Varianta sustinuta de dogma bisericii venita din prisma interpretarii mot-a-mot a unei simbolistici prea profunde ca sa fie inca inteleasa.-poveste destinata oameinor simpli ca si povstea plina de simboluri adinc spirituale alui Adam si a Evei.
-ea sustine crearea speciilor "peste noapte" intro singura zi si exclude evolutia chiar si din partea creatorului insusi.
2 Vechea ipoteza darwinista cu care se tot lupta mediatic biserica dar care a iesit din uzul oamenilor de stinta actuali- cei care lucreaza in domeniul cercetarii de granita.
3. Noua varianta stiintifica bazata pe mult mai multe cercetari in care exista si dovezi nu doar teze- in care creatia si evolutia sint opera aceluasi mare Creator.
4. teoria darwinista reconditionata de catre o mica echipa oameni de stiinta atei ca raspuns la versiunea precedenta si care evident este criticata pentru fortarile de logica lipsite de dovezi ferme si pentru sofismul fin prin care (chipurile) sint acoperite toate golurile vechii teorii darwiniste.
Eu merg pe varanta 3. Insa nu intrebati care sint dovezile ca "nu le am la mine". Subiectul e mult mai complex decit pare la prima vedere -si acopera o arie interdisciplinara mai larga.
|
3. e "Inteligent" design si e raspunsul creationistilor la dovezile evolutiei. Nici macar legat de evolutie religia nu a fost de folos oamenilor de stiinta asa cum pretinzi la 4.
Inteleg sa nu ai dovezile la tine, dar google ce zice?