Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Si eu am cautat pe net in versiune K.J si nu am gasit versetul insa ma gindesc ca asa cum unele versiuni ortodoxe mai vechi de pe net au fost si ele "corectate" dupa noile scoateri incit nu mai corespund originalelor de pe hirtie asa e posibil si aici in legatura cu versiunea KJ,
Oricum putem sa facem abstractie de acest verset. Nu este crucial.
|
Ok. Ma surprinde insa ca versetul a fost scos de toti, ca si cum toti s-ar fi simtit cu musca pe caciula. Asta imi pare ciudat. Iar acum ma intreb daca apare in versiunea utilizata de Martorii lui Iehova pentru ca versiunea lor este destul de diferita de versiunile celorlalte biserici si culte.
Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Tu spuneai ca sa acultam de preoti in conditiile in care preotii farisei erau impotriva lui Iisus iar ei trebuiau ascultati -asadar trebuie ascultati pina la o anumita limita iar de unde incepe fariseismul nu mai ascultam de ei ci de Dumnezeu si de textul biblic studiat personal.
|
ok, asa am considerat si eu mereu, insa se pune intrebarea legitima: daca noi nu avem darul de a distinge duhurile, cum atunci o sa putem sti unde este limita fariseismului, cu atat mai mult cu cat nu avem voie sa judecam asa cum a facut Iisus, El fiind Dumnezeu? Este drept ca tot El a zis sa ne ferim de aluatul fariseilor, dar cum, daca acest dar de a deosebi duhurile nu este dat oricui?